Κοντά στον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονται ουκ ολίγοι πρώην υπουργοί και βουλευτές

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη 50, αυτό του Γιώργου Παπανδρέου . Οι γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος Αλλαγής, τους συσχετισμούς, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται η Φώφη Γεννηματα, εκτιμούν ότι οι αποφάσεις που θα λάβει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τις διαθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Δεδομένου ότι η κυρία Γεννηματά έχει απέναντί της ένα ισχυρό μπλοκ, η συμμαχία που έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια με τον κ. Παπανδρέου είναι αυτή που την κάνει να διατηρεί την ισχύ της.

Οποιαδήποτε αλλαγή στάσης του τελευταίου, εκ των πραγμάτων θα αποδυναμώσει την κυρία Γεννηματά και πολύ περισσότερο θα την καταστήσει αδύναμο κρίκο σε μια πιθανή εσωκομματική διαδικασία.

Οι στενότεροι συνεργάτες της κ. Γεννηματά αναγνωρίζουν ότι ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί μεγάλη επιρροή σε ένα σημαντικό τμήμα της βάσης του Κινήματος Αλλαγής και το οποίο στην πλειονότητά του ψήφισε την Φώφη Γεννηματά στην εσωκομματική διαδικασία του 2017.

Αντιστοίχως, κοντά στον πρώην πρωθυπουργό βρίσκονται ουκ ολίγοι πρώην υπουργοί και βουλευτές, συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πλήρως αισθητή την παρουσία του, με μια τοποθέτηση για όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και ιδιαίτερα αυτά της εξωτερικής πολιτικής. Η ηχηρή παρέμβασή του σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται από το «Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου», από τον αδερφό του Νίκο, αλλά και από στελέχη του κλίματός του, δημιουργούν μια αίσθηση ότι «οι Παπανδρέου επανενεργοποιούνται».

Μόνο απαρατήρητο για παράδειγμα δεν πέρασε το γεγονός ότι το ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου» ξεκίνησε κύκλο εκδηλώσεων με θέματα της επικαιρότητας και με ομιλητές, όπως η γνωστή ψυχίατρος και σύζυγος του Κώστα Λαλιώτη, Μαρίνα Λαλιώτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι (αν δεν έχει γίνει ήδη) θα υπάρξει συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, με πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Σε αυτή τη συνάντηση η Φώφη θα επιδιώξει να αντιληφθεί τις διαθέσεις του κ. Παπανδρέου για το θέμα της επικείμενης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας. Και αυτό γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη σήμανε συναγερμός μετά τη συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, καθώς θεωρείται άνθρωπος της πλήρους εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως, στις δημόσιες τοποθετήσεις στελέχη του κλίματος Παπανδρέου, όπως ο κ. Καστανίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Πεταλωτής κ.α., ζητούν μετ’ επιτάσεως να κλείσουν με κάθε τρόπο τα όποια σενάρια για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ. Κάποιοι λένε ότι με βάση αυτό το ζήτημα θα λάβουν οι Παπανδρέϊκοί τις αποφάσεις τους για το θέμα της ηγεσίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα εγκαταλείψουν το κόμμα στην περίπτωση που κοιτάξει προς τα δεξιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται πως η πρώην διευθύντρια του γραφεία του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, που τώρα είναι στα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας των Παπανδρεϊκών με την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση των πολιτών ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνεται το έργο αντικατάσταση σχαρών στη Νέα Ηρακλείτσα