Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε χθες να δείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές λέγοντας οι δεν ζητάει κάλπες εξ αιτίας του κορονοιού αλλά στην πραγματικότητα ούτε μια φορά δεν ανέφερε με σαφήνεια το θέμα αυτό , καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν του επιτρέπουν τέτοιου είδους ρίσκα.

«Θα ήταν πολύ ανεύθυνο σε συνθήκες πανδημίας να ζητήσω εκλογές είπε. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνθήκη θα είχα ήδη ζητήσει. Δεν το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία μου και οι αρχές της παράταξης μου. Σε στιγμές κρίσεις δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο Μητσοτάκης. Που ήμασταν στην ακμή του ξυραφιού στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και εκείνος ζητούσε εκλογές.

Όταν δεν ξέρεις αν σε μια εβδομάδα τα κρούσματα θα είναι περισσότερα και αν θα αρκούν τα κρεβάτια ΜΕΘ, πώς μπορείς να ζητήσεις εκλογές;

Και πρόσθεσε :» «Οι εξελίξεις ήταν πιο σοβαρές και πιο μεγάλες απ΄ ό,τι θα μπορούσε κανείς να σχεδιάζει.

Δεν θα αποτελέσει αιφνιδιασμό η όποια επιλογή αν προσφύγει σε εκλογές, διότι θα προκύψει όχι από την θέλησή του να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά από τον δικό του αιφνιδιασμό, την τη δυσκολία αντιμετώπισης της πραγματικότητας.»

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την απάντηση του έδειξε ότι αυτό που φοβάται είναι μήπως ο πρωθυπουργός επικαλούμενος κάποιοι εθνικό θέμα πάει σε εκλογές. Προφανώς όχι σήμερα που υπάρχει έξαρση της πανδημίας αλλά μόλις υπάρξει ύφεση.

Αναφερόμενος μάλιστα στις δημοσκοπήσεις εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στον τύπο λέγοντας . «Υπάρχουν έρευνες που παραγγέλνονται για να διαπιστώσει κανείς τις τάσεις και εκείνες που παραγγέλνονται για να διαμορφωθούν οι τάσεις. Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας συσπειρώθηκε γύρω από την κυβέρνηση και σήμερα οι ίδιες δείχνουν ότι τα νούμερα αλλάζουν με ραγδαία ταχύτητα. Έχουμε τα ακριβώς αντίθετα νούμερα , είπε και πρόσθεσε :

Έχουμε και κάποιες μετρήσεις που μου θυμίζουν το ρητό του Γεωργίου Παπανδρέου πως «όσο δυστυχεί η χώρα τόσο ευημερούν οι αριθμοί» των δημοσκοπήσεων.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ακόμα να κατεβάσει τους τόνους στα εσωκομματικά θέματα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το «κούρεμα» αρμοδιοτήτων του Ευκελιδη Τσακαλώτου θέμα για το οποίο έχει ξεκινήσει γκρίνια στην Κουμουνδούρου : « Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη , είπε . Το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής του μεγάλου Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «κούρεμα». Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης.

Γνωρίζω το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων για τη σχέση μου με τον Τσακαλώτο. Η σχέση μας είναι άριστη, η πολιτική και προσωπική. Έχουμε άλλους κώδικες επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποτίμηση να δίνει κάποιος την μάχη από τέτοιο μετερίζι. Όταν διαφωνούμε, δεν το κάνουμε για να βάλουμε τρικλοποδιά σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν βαρονίες ή τιμάρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά σε άλλα κόμματα.

Ο Τσακαλώτος παραμένει ο βασικός συνεργάτης μου και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.»

Προηγούμενο άρθροΤηλεοπτικό σήμα με επιδότηση 150 ευρώ σε λευκές περιοχές της ΑΜΘ
Επόμενο άρθρο69χρονος απο την Καβάλα στο Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη