Ενωτικό κάλεσμα, με τη συμμετοχή φίλων, αμφισβητιών, δελφίνων και βαρόνων απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες μετά τη ΔΕΘ. Η συγκέντρωση έγινε στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, και οι συμμετέχοντες ήταν 12, κορυφαία όλοι τους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσά τους οι Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Βίτσας και ο προσκείμενος στον πρόεδρο Γ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μάζωξη έγινε μεν ενόψει του προσεχούς 3ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο ακόμα δεν έχει οριστεί πότε θα διεξαχθεί, αλλά είχε και έντονο προεκλογικό άρωμα.

Ο Τσίπρας, μαθαίνω, ζήτησε απ΄ όλους να συμβάλουν προκειμένου το συνέδριο να είναι εξωστρεφές και δημιουργικό και αναφέρθηκε επίμονα στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το οποίο, όπως φαίνεται, δεν του έχει φύγει από το μυαλό.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, όπως μου είπαν, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν μπει σε αναπότρεπτη διαδικασία φθοράς και πως η πτώση τους είναι βέβαιη και αναμένεται… προσεχώς.

Η ουσία, βέβαια, πίσω από τη μάζωξη και τα καθέκαστα είναι ότι ο Τσίπρας επιθυμεί διακαώς να πάει στο συνέδριο χωρίς να υπάρχει κλίμα εσωστρέφειας, γκρίνιας και εσωκομματικών μαχαιρωμάτων, και γι΄αυτό άλλωστε ουσιαστικά ζήτησε από καλεσμένους του να υπάρξει εκεχειρία.

Οι πληροφορίες μου λένε επίσης πως υπήρξε σύμπνοια και πως τελικά οι 12 συμφώνησαν και για την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Π.Ε Καβάλας ρίχνει άσφαλτο στο οδικό δίκτυο του Νομού Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπιπλέον οικονομική ενίσχυση στις δομές εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης