Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τηλεδιάσκεψη κάνει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – που έχει μια οργανωτική δυσκολία, αφού οι βουλευτές είναι 158 στο σύνολο.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες πως ξέρουν όλοι πώς δουλεύει το Zoom… αλλά μεγαλύτερο άγχος υπάρχει να σταματήσουν οι γκρίνιες επειδή έχει αρκετούς μήνες να γίνει ΚΟ. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στον Μικροπολιτικό, παρά την αρχική πρόθεση Μητσοτάκη να συνομιλεί με τους βουλευτές – στην ίδια λογική που ακολουθεί με τα τακτικά Υπουργικά Συμβούλια – μήνες έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός να υλοποιήσει την πρόθεσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο μεταξύ είχε περιοριστεί σε συνεδριάσεις στοχευμένες με βουλευτές της περιφέρειας όταν επισκεπτόταν τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους βουλευτές. Μάλιστα καταγράφηκαν αρκετές γκρίνιες για το ότι δεν υπάρχει ένας άμεσος δίαυλος με τον Πρωθυπουργό, ενώ το ίδιο σχολιάζουν κάποιοι και για μερικά υπουργεία – οι γκρίνιες αυξάνονται, παραδοσιακά, άλλωστε, όσο καθυστερούν οι ανασχηματισμοί.

Έτσι η σημερινή συνεδρίαση θα έχει κι έναν ελαφρώς απολογιστικό χαρακτήρα μιας και το έτος πλησιάζει προς το τέλος του, αλλά από την πλευρά του Μητσοτάκη δίνεται το σήμα ότι θα ξεκινήσει ξανά να συνομιλεί με την ΚΟ τακτικά.

Εξάλλου, με τα μέτρα για την πανδημία να αυστηροποιούνται ανά νομό, η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη των βουλευτών και πρέπει να γίνει και το σχετικό μασάζ…

Προηγούμενο άρθροΜερικό lockdown από σήμερα σε 74 περιφερειακές ενότητες – Ολικό σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Τι αλλάζει στη ζωή μας – Τι ισχύει για αναστολές, τηλεργασία και ωράριο
Επόμενο άρθροΞεκάθαρος Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη την χώρα