Ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός μιλώντας στη Νανά Ηλιάδου και στον Lobby 101,8 καταρχάς έκανε λόγο για δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναφορικά με το έργο του σημείωσε. “Όταν έχεις μια τέτοια επικαιρότητα, απρόβλεπτη, με πρωτόγνωρα πράγματα να την συνθέτουν εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αν ούτως ή άλλως είναι απαιτητική η δουλειά στο γραφείο Τύπου και δη στη θέση που έχω εγώ η δυσκολία μεγαλώνει. Αυτό που έχουμε προσπαθήσει είναι να εστιάσουμε σε δύο κατευθύνσεις, από τη μια στην επικοινωνιακή διαχείριση και στην επικοινωνία γενικώς του κυβερνητικού έργου και είναι πολύ πλούσιο και είναι μεγάλο του κομμάτι που δεν σχετίζεται με την επικαιρότητα που είναι μονοθεματική το τελευταίο διάστημα άρα εκεί έχεις τη μεγαλύτερη δυσκολία να το αναδείξεις και στο κομμάτι της κατάρριψης των fake news του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μια αντιπολίτευση που στηρίζεται μόνο σε αυτά και πρέπει να απαντάς και σε αυτά”.

Διάγουμε την εποχή των fake news; Πως βλέπετε αυτό το φαινόμενο που λαμβάνει διαστάσεις και ποια είναι τα όπλα σας;

“Τα fake news υπήρχαν και υπάρχουν. Όμως τον τελευταίο χρόνο και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες, μέσα στις πρωτόγνωρε συνθήκες που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία έχουν πάρει διαστάσεις. Θέλω να επισημάνω ότι ένα μεγάλο μέρος των δυσκολιών που υπήρξαν και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την αντιμετώπιση και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, οφείλεται ακριβώς στα fake news. Από τους αποκαλούμενους «ψεκασμένους», που ο καθένας γράφει και αναπαράγει ότι θέλει μέχρι και την πιο οργανωμένη μορφή μέσα από συστήματα εξωθεσμικών παραγόντων ή ομάδων, που όμως διαπιστώνουμε ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συστήματα πολιτικών κομμάτων. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι η αξιοποίηση των fake news θα επιφέρουν κάποιο δημοσκοπικό, έστω, όφελος. Μέσα στο αδιέξοδό τους, στριμωγμένοι, το βλέπου ως ένα είδος διαφυγής. Εμείς δεν πρέπει να καλλιεργούμε ένα κλίμα που εδράζεται σε ψευδείς ειδήσεις. Αυτό άλλωστε έγινε και το 2012- 2014 βέβαια τότε υπήρξαν και οι fake υποσχέσεις τις οποίες δεν παίρνει κανείς σοβαρά αλλά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο να έχει μαι γενική αναταραχή”.

Όντως το φαινόμενο των fake news στην πολιτική υπήρχε θα έλεγε κανείς από πολύ παλιά. Απλά τώρα με τα social media και την ανωνυμία που υπάρχει οι διαστάσεις που λαμβάνουν είναι πολύ μεγάλες. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες όσο πιο στριμωγμένο είναι πολιτικά ένα κομματικό σύστημα. Φτάσαμε να δούμε για παράδειγμα ακόμη και φωτογραφίες από άλλες χώρες προκειμένου να μιλήσουν για όργιο αστυνομικής βίας. Γίνεται επομένως μια προσπάθεια να αμαυρωθεί το κυβερνητικό έργο. Μάλιστα αυτό συμβαίνει εν μέσω κρίσεων όπως η πανδημία αλλά και η τουρκική προκλητικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει από την φθορά που θα έπρεπε να έχει το κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την απουσία προτάσεων και προγράμματος οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην υιοθέτηση άλλων μεθόδων.

Μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο των πρώτων μνημονίων και απέδωσαν οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μόνο που τότε υπήρχε ένα κύμα οργής πάνω στο οποίο πατούσε. Τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει κύμα αγανάκτησης, να δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν να εξαπατήσει τους πολίτες και να επιστρέψει στην εξουσία”.

Αναφορικά με τα γεγονότα για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναγνώρισε πως χάρι στην οργάνωση της κυβέρνησης δεν έγιναν επεισόδια όπως άλλες χρονιές . “Εμείς είχαμε από τη μια τους γνωστούς μπαχαλάκηδες όπου εκεί είχαμε 100% επιτυχία και κανείς δεν είχε πρόβλημα και με τα προληπτικά έργα της Αστυνομίας αλλά και με έργο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οπότε πετύχαμε και δεν είχαμε κανένα έκτροπο από αυτό το σκέλος ενώ είχαμε και το δεύτερο σκέλος την ανυπακοή των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών και φοιτητικών συλλόγων που είπαν ότι θα κάνουν το δικό τους σχέδιο πράξη. Τελικά είχαμε ένα σόου του ΚΚΕ, σόου 200 ατόμων που διαλύθηκε με τις συστάσεις της Αστυνομίας ενώ μετά είχαμε ένα νέο κύμα του ΚΚΕ να κάνει μια πορεία η οποία όμως μετά από συστάσεις και αφού δεν ανταποκρίθηκαν οι διοργανωτές διαλύθηκε με χρήση νερού και χημικών Νομίζω ότι φέτος δεν έγινε τίποτε, ιδίως αν συγκρίνει κανείς άλλες χρονιές ή αν λαμβάναμε υπόψιν τις εξαγγελίες των κομμάτων. Μόνο ένα σόου από το ΚΚΕ είχαμε και ένα από τον κ Βαρουφάκη. Ζούμε σε μια δημοκρατία και είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη ενώ τα κόμματα άρχισαν να ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάει περισσότερο κόντρα στην κοινωνία”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι προσπαθεί η κυβέρνηση στο μεγαλύτερο βαθμό για να περιορισθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτό το αναφέρει ως μια προσπάθεια που φέρει ως δείχνουν όλα τα δεδομένα αποτέλεσμα ενώ αναφορικά με το οικονομικό γίγνεσθαι και το αύριο στην οικονομία τόνισε. “Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα διαρκώς δίδονται μέτρα και ποσά στήριξης. Και οι πληγέντες επειδή αλλάζουν ανά εποχή εμείς βοηθούμε κάθε φορά και σταδιακά στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη ανά κάθε εποχή. Αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε δώστε τα όλα τότε δεν θα είχαμε να δώσουμε τώρα. Αυτό θα ήταν καταστροφικό και δεν το θέλαμε”.

Τέλος αναφέρθηκε και στις αμυντικές συμφωνίες και οικονομικές και επενδυτικές συμφωνίες και πιο συγκεκριμένα είπε: “ ο Πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών επαλήθευσε ότι όλα αυτά συνιστούν αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο.

Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πλέον ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό άλλωστε, οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. «Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές» πρόσθεσε.

Γι αυτό και μιλάμε για νέες συνεργασίες και νέους δρόμους που αυξάνουν την αξιοπιστία της χώρας μας, μας ανοίγουν δρόμους και μας βοηθούν στην πορεία για το αύριο”.

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στην κοινότητα του Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό