Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά την ομιλία του ουκρανού προέδρου, όπου εμφανίστηκαν και δύο μαχητές του τάγματος Αζόφ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η νέα απάντηση της ΝΔ

«Καταλαβαίνουμε την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ όταν του θυμίζουμε:

-Με ποιους ήταν αγκαλιά στις πλατείες.

-Ότι συγκυβέρνησε αρμονικά με τους ΑΝΕΛ και τον υποστηρικτή του Πούτιν Π.Καμμένο.

-Ότι οι υπουργοί του χειροκροτούσαν από την πρώτη σειρά την απόπειρα να στηθεί μηχανισμός ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκλεκτό τους Κ.Βαξεβάνη.

Θα του επαναλάβουμε λοιπόν ότι το 2022 δεν είναι 2012».

Η ΝΔ, μάλιστα, προσέθεσε στην ανακοίνωσή της και μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Βυθισμένη σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στην παλιά της προπαγάνδα και καταφεύγει σε ανόητες προκλήσεις».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλάει στην Ελληνική Βουλή, θα ανέμενε κανείς σιωπή».

«Αντί γι’ αυτό», σημειώνει, «ανασύρει από τα σκουπίδια τη θεωρία των δύο άκρων νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει ποιοι ήταν αυτοί που φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν. Ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν ακόμα και σήμερα τη “σοβαρή” Χρυσή Αυγή». «Ως εδώ!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και στον πρωθυπουργό, με την ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στην προσπάθειά του να ξεπλύνει τους νεοναζί του ‘Τάγματος Αζόφ’ πετάει λάσπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης».

Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα», γι’ αυτό καλεί το Μαξίμου «να σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί και να δημιουργεί για μια ακόμη φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς».

Προηγούμενο άρθροΔικαίωση για ξενοδοχειακή επιχείρηση της Αλεξανδρούπολης: Δικαστική απόφαση – σταθμός: Δεν κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα εάν δεν πληρωθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής»
Επόμενο άρθροΦωτιά στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων Καβάλας