Το σχέδιό του για την ανάπτυξη, μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να παρουσιάσει στους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση σχεδόν όλους τους περιφερειάρχες, καθώς το χαρακτηριστικό των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η καθολική επικράτηση της ΝΔ, εκλέγοντας 11+1 περιφερειάρχες σε σύνολο 13 περιφερειών (σ.σ.: έχασε μόνο την Κρήτη, όπου επανεξελέγη ο Σταύρος Αρναουτάκης).

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στη σημασία που έχει για τον ίδιο και το σχέδιό του για την οικονομία και την ανάπτυξη η αγαστή συνεργασία με τους περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα. Είχε απαντήσει μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο και σε ερώτηση του newsit.gr στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της προεκλογικής περιόδου σχετικά με το λόγο για τον οποίο θεωρούσε εξ αρχής σημαντική την επικράτηση της ΝΔ σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Επίσης, όπως δήλωσε την Κυριακή, μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αυτοτέλεια στις Περιφέρειες. Συνεπώς, η απρόσκοπτη υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία των περιφερειαρχών.

Χθες, εξάλλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Υμηττό και συμμετείχε σε περιβαλλοντική δράση που οργάνωσε η ΝΔ. Έκανε δε γνωστό ότι σχεδιάζεται σύσταση ομάδας εργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη. Τόνισε δε ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι προτεραιότητα για τον ίδιο και τη ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το ξεκίνημα των περιοδειών του εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου από τα Δωδεκάνησα. Μεταξύ άλλων, το Σαββατοκύριακο, θα βρεθεί στο Καστελλόριζο, σε μια επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό για τα εθνικά θέματα λόγω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Νωρίς σήμερα το πρωί, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο πλαίσιο της 27ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΒάσω Μήτα Παπουτσή: Διεκδικείστε τα όνειρά σας με ηρεμία,χωρίς άγχος και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2019: Πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ