Και αν για τον Δήμο Καβάλας το θέμα της αρμοδιότητας θεωρείται λήξαν, για την αντιπεριφέρεια το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος κοινοποίησε χθες, δύο επιστολές μέσω των οποίων γνωστοποίησε ότι το τμήμα «ουδέποτε εντάχθηκε στο θεσμοθετημένο οδικό δίκτυο των εθνικών ή επαρχιακών οδών» καθώς επίσης ότι «δεν υπάρχει υπουργική απόφαση που να χαρακτηρίζει αποσπασματικά το εν λόγω οδικό τμήμα […] ως τμήμα του Εθνικού οδικού δίκτυο».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Σε σχέση με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας μπροστά στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε θέτοντας υπόψη σας το με Α.Π. 02/8025/11-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και το με Α.Π. ΔΟΥ/6128/7-12-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πέρα και πάνω από τα ζητήματα της αλληλογραφίας που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα είναι η αναγκαιότητα της όσο το δυνατόν ταχύτερης αποκατάστασης της λειτουργίας του έργου και η διασφάλιση αφενός μεν της ασφάλειας των διερχομένων από το σημείο και αφετέρου η διευκόλυνση της κίνησης μέσα στην πόλη της Καβάλας». »

Δικαιώνει το δήμο η πραγματογνωμοσύνη Χρυσόγονου

Από τη μεριά της, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επιμένει ότι η γέφυρα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ και ενισχύει την άποψη της τονίζοντας στην Πρωινή ότι τη Δευτέρα παρελήφθη η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Χρυσόγονου και δικαιώνει το δήμο για τα περί ευθύνης και αρμοδιότητας στη γέφυρα, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέριες.

Kokkinokavalas.gr

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έρχεται κύμα ψύχους! Χιόνια και στα πεδινά
Επόμενο άρθροΠροχωρά η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων Ποντολίβαδου-Γέροντα