Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, εν μέσω των διεργασιών στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος. Πρόκειται για την πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Metron Analysi για το “Βήμα της Κυριακής”, σε πανελλαδικό δείγμα 2.511 ατόμων, το διάστημα από 1 έως 9 Νοεμβρίου 2021.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ πέφτει σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ αισθητά ενισχυμένο εμφανίζεται το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28 %, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 9,8 %, το ΚΚΕ με 5,1 %, η Ελληνική Λύση με 4,3 και το ΜέΡΑ25 με 4,0%. Στο 10,5 % ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρονται οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αλλά και πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύρο, με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο και την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος είναι υπόθεση των Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη. Η αναμέτρηση φαίνεται ότι θα κριθεί στο νήμα, στις λεπτομέρειες, στο μέγεθος και στη σύνθεση του σώματος, που θα προσέλθει στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου. Και αυτό, γιατί η κάθε υποψηφιότητα αποκτά άλλη δυναμική αναλόγως με τη “δεξαμενή” η οποία ερωτάται.

Στο μεγάλο σώμα το οποίο κινείται στα όρια της εκλογικής επιρροής που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει ένα σαφές προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου (29%) και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 15%. Όταν το εκλογικό σώμα είναι το 10% που δηλώνει ότι θα ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο ντέρμπι. Ισοπαλία Λοβέρδου – Ανδρουλάκη με 26% και πολύ κοντά ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Στην πιο μικρή δεξαμενή τα πράγματα περιπλέκονται. Πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 28%, ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%.

Την εκλογική εξίσωση δυσκολεύει και μία σειρά άλλων στοιχείων. Σε όλες τις κατηγορίες των ερωτηθέντων ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προβάδισμα στην παράσταση νίκης ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει την υψηλότερη δημοφιλία.

Σε ό,τι αφορά στα ευρήματα της αναμέτρησης μεταξύ των πιθανών διδύμων στον δεύτερο γύρο, φαίνεται να υπάρχει ένα προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη που εμφανίζεται να υπερισχύει και έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και στις τρεις δεξαμενές των ερωτηθέντων. Ο κ. Λοβέρδος υπερισχύει του κ. Παπανδρέου σε όλες τις κατηγορίες εκτός της “μικρής”.

Προηγούμενο άρθροΛογαριασμοί ρεύματος: Στα 39 ευρώ η επιδότηση – Τι ισχύει για το φυσικό αέριο
Επόμενο άρθροΘεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Ζυγού