Νέα Δημοκρατία: Τα κλειδιά του συνεδρίου: Οι επικοινωνιακοί στόχοι, τα πρόσωπα και οι εκπλήξεις του «γαλάζιου» ραντεβού

H Πολιτική Επιτροπή που θα προκύψει θα έχει νέο πρόσωπο στο τιμόνι της ως γραμματέα τον 33χρονο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες σε Μαξίμου και Πειραιώς ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα και το Metropolitan Expo. Όπως έγραψαν τα «Π» και τις προηγούμενες εβδομάδες, οι βασικοί πυλώνες της κορυφαίας εσωτερικής διαδικασίας του κυβερνώντος κόμματος θα είναι η έμφαση στα έως τώρα πεπραγμένα της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και οι προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα τα επόμενα χρόνια, αλλά και η ανάδειξη ενός σύγχρονου πολιτικού προφίλ της «γαλάζιας» παράταξης, στο οποίο θα κατατείνουν και οι συνεδριακές διεργασίες, αλλά και οι επιλογές που θα δρομολογηθούν άμε σα σε επίπεδο οργανογράμματος.

Σε ό,τι αφορά τη δύσκολη εξίσωση της τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, με δεδομένη την αθρόα προσέλευση συνέδρων και στελεχών, έχει ξεκαθαριστεί εξαρχής ότι στον χώρο των εργασιών θα μπορούν να είναι παρόντες μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι εξ αυτών και όσοι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορέσουν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ψηφιακά μέσω ειδικής πλατφόρμας. Τις λεπτομέρειες όσον αφορά το «γενικό πρόσταγμα» για το Συνέδριο και την ευθύνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της Οργανωτικής Επιτροπής έχει ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος για τον λόγο αυτόν βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο και τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος έχει την ευρύτερη εποπτεία.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή), ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την ομιλία του στους συνέδρους, αναλύοντας, όπως διαμηνύουν συνομιλητές του, τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει πραγματικότητα, την εικόνα που έχει χτίσει η Ελλάδα με τις διεθνείς επιτυχίες της και τις πολιτικές που θέτουν στο επίκεντρο τη νέα γενιά.

Πλην της ανασκόπησης της κυβερνητικής θητείας και καθώς το προσεχές Συνέδριο είναι εκλογικό, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα εκλεγεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά λίγες ημέρες αργότερα. Όπως ακούγεται εδώ και καιρό, η Πολιτική Επιτροπή που θα προκύψει θα έχει νέο πρόσωπο στο τιμόνι της ως γραμματέα, με τον 33χρονο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη, να αντικαθιστά τον Γιώργο Στεργίου. Η επιλογή αυτή ακουμπά στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, αλλά και στην προσήλωσή του στο εγχείρημα της ανάδειξης νέων στελεχών, που θα «συνομιλούν» άμεσα με τη νεολαία (με την αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. στις νεαρές ηλικίες να συνιστά κεντρική προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου), της εν γένει ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού του κομματικού μηχανισμού και της οργανωτικής ανασυγκρότησης, με δεδομένο ότι το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το επόμενο εκλογικό συνέδριο θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Παύλος Μαρινάκης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Γιάννη Μπρατάκο, οι οποίοι τον συνδράμουν όλον αυτόν τον καιρό για την πραγματοποίηση δράσεων σε επίπεδο Νεολαίας.

Συνθηματολογία

Σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, την εξωτερίκευση των κεντρικών μηνυμάτων αλλά και την ευρύτερη ομάδα επικοινωνίας συντονίζει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωμανός, μαζί με τη διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, ενώ πληροφορίες θέλουν το σύνθημα του Συνεδρίου να απευθύνεται με ενωτικό χαρακτήρα, τονίζοντας τη θετική αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας. Το σλόγκαν που επιθυμεί το Μαξίμου να περάσει μέσω του Συνεδρίου είναι πως «η Ν.Δ. είναι η ιστορικά πραγματική προοδευτική παράταξη της χώρας» (θα επαναληφθεί δηλαδή η προσπάθεια ακύρωσης της αποκλειστικής πρόσβασης της Αριστεράς και του παλαιού ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη έννοια) με σθεναρή κοινωνική πολιτική.

Οι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν πάνω στις θεματικές ενότητες που επιμελήθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, όπως η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, οι νέες επενδύσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η κλιματική κρίση, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι αμυντικές συμφωνίες, η θωράκιση της εθνικής άμυνας της χώρας και η βελτίωση της διεθνούς εικόνας της. Με την ατζέντα της κυβέρνησης να εστιάζει εδώ και καιρό στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. θα έχει, εκτός των άλλων, οικολογικό αποτύπωμα. Η κατανάλωση χαρτιού έχει περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, τα οποία, μάλιστα, θα είναι στο σύνολό τους πλήρως ανακυκλωμένα υλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο υλικό του Συνεδρίου μέσα από έναν ηλεκτρονικό φάκελο. Παντού στον χώρο των εργασιών θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, ενώ για τις τρεις ημέρες που θα διαρκέσει θα δημιουργηθεί και ένας ειδικός χώρος, στον οποίο θα λειτουργήσει το «Παλαιοβιβλιοπωλείο Αστέγων».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας με τον Α.Ο Ξάνθη
Επόμενο άρθροΧουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) μέσα στην Βουλή: «Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα»