Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ καταγράφεται και η κυριαρχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες επικροτούν την αποτελεσματική διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία του κοροναιού. Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων 43%.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% (41% πίσω από τον πρωθυπουργό) και αρνητικό ισοζύγιο 31%.

Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το γκάλοπ της Opinion Poll η ΝΔ συγκεντρώνει 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν οριακές μειώσεις των ποσοστών τους, με το ΜΕΡΑ 25 να έχει οριακή άνοδο.

Οι επιδόσεις τους είναι : ΚΙΝΑΛ 4.5% ( 5% στην προηγούμενη έρευνα) , Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25  3% ( 2%).

Παράλληλα, στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 52%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αύξησε την δημοτικότητα του πρωθυπουργού / Φωτογραφία: Opinion Poll

Η αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στους Τομείς της Υγείας, της Δημόσιας Διοίκησης, στα Κοινωνικά Προγράμματα με την δραστηριοποίηση και της Αυτοδιοίκησης , στα θέματα Ασφάλειας , στην αίσθηση ασφάλειας για την χώρα από απειλές και τα βήματα στην ψηφιοποίηση του Κράτους. Ετσι εξηγείται πολιτικά ότι στην πρώτη τριάδα βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Δένδιας και ότι την δεκάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης , Νίκος Κεραμέως , Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Χατζηδάκης σχεδόν με την ίδια επίδοση του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Πηγή:www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΑ. Δημοσχάκης: Συνεχίζει να διεκδικεί την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στον Έβρο μεταξύ άλλων…
Επόμενο άρθροΤο αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ευχαριστεί τον ΥΕΘΑ