anastasiades_geneva_532_355

– Τζανακόπουλος: Αν χρειαστεί θα μιλήσουν ακόμα και σήμερα Τσίπρας – Ερντογάν – Ξεκίνησε η διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό – Θα συζητηθούν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων
– Στο τραπέζι μαζί με Αναστασιάδη και Ακιντζί οι εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία)
– Στη Γενεύη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπεναλί Γιλντιρίμ αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία στις εγγυήσεις
– Μαξίμου: Αν υπάρξει πιθανότητα λύσης, τότε θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί

 

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και (σε πρώτη φάση) οι υπουργοί Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία) υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι καθώς ξεκινά η διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό. Παρούσα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη θα κριθεί από τη στάση που θα τηρήσουν όλες οι πλευρές, και κυρίως η Άγκυρα, στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, θα καθοριστεί εν πολλοίς η συνέχεια. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ταξιδέψει στη Γενεύη και αν χρειαστεί στην Ελβετία θα πάει ο πρωθυπουργός Μπεναλί Γιλντιρίρ. Κι αν πάει ο Τούρκος πρωθυπουργός θα πάει και ο Έλληνας ομόλογός του Αλέξης Τσίπρας.

Προηγούμενο άρθροΠότε είναι ανοιχτοί ή κλειστοί οι δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και τι σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Επόμενο άρθροΣυγκρότηση Περιφερειακού συντονιστικού της Δημοκρατική Συμπαράταξης