“Κληρώνει” σήμερα για το εάν θα δοθεί παράταση στη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η προθεσμία λήγει σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, αλλά και οι φοροτεχνικοί και άλλοι επαγγελματίες έχουν αιτηθεί παράταση.

Επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση η παράταση να είναι σε πρώτη φάση 15 ημέρες και ανάλογα με την πορεία ένταξης στη ρύθμισης να δοθεί άλλη μια έως τα τέλη Οκτωβρίου. Υπάρχει κι άλλη μια πρόταση η οποία προβλέπει να δοθεί παράταση μόνο σε όσους είχαν μπει στην πρώτη φάση και θέλουν τώρα να αλλάξουν τη ρύθμιση και να ενταχθούν σε περισσότερες δόσεις ή σε μικρότερες δόσεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 400.000 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει χρέη άνω των 2 δισ. ευρώ όταν τα συνολικά χρέη προς την εφορία ανέρχονται σε 104 δισ. ευρώ και τα εισπράξιμα περίπου 20 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά με τη ρύθμιση και αν θα δοθεί παράταση.

Πηγή: enikonomia.gr

Προηγούμενο άρθροΣτα κρατητήρια των Σερρών ο Αρτέμης Σώρρας! – Στην Ανακρίτρια τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΦτου ξανά απο την αρχή ο ορισμός των Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας