Σάρκα και οστά λαμβάνει η συγκρότηση Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκκινεί πλέον τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση ιδρυτικού συνεδρίου, σε μια προσπάθεια να ξαναπιάσει επαφή με τη νέα γενιά της χώρας, αλλά και να εμφυσήσει «φρέσκο αέρα» στο κόμμα, τη στιγµή που ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται µε «παλιά και ξεπερασμένα υλικά».

Άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά έχει αποδείξει εμπράκτως και όχι στα λόγια ότι επενδύει στη νέα γενιά, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα νεότερα στελέχη της, ώστε να αποκτήσουν ρόλο και εμπειρία.

Μάλιστα, όπως τονίζει στους συνομιλητές της, τα νέα στελέχη του κόμματος εκπροσωπούν μία γενιά που έμεινε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα, επιλέγοντας ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης μια πολύ πιο δύσκολη αλλά πάντοτε συνεπή πολιτική διαδρομή, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα µε τη δράση τους ότι «τιµούν τη φανέλα» και δίνουν σκληρές και καθημερινές μάχες για την άνοδο της Παράταξης.

Το Συνέδριο της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής θα εκλέξει όργανα και ηγεσία, που φέρονται να διεκδικούν ο Μιχάλης Κορδαλής και ο Ευάγγελος Πετριτζίκης, που πρόσκεινται στο προεδρικό στρατόπεδο, καθώς και ο εκλεκτός του Νίκου Ανδρουλάκη Δημήτρης Παπαγιάνναρος.

Σημαντική παράμετρος που μπορεί να αλλάξει άρδην το σκηνικό και το τοπίο των υποψηφιοτήτων είναι ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς στην περίπτωση που διεξαχθεί το επόμενο έτος – είναι το πιθανότερο σενάριο-κανείς από τους παραπάνω «μνηστήρες» δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την ηγεσία της οργάνωσης, καθώς θα έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 30 ετών που προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής. Σε μια τέτοια περίπτωση, η τράπουλα θα ανακατευτεί και πάλι και το παιχνίδι θα ανοίξει για άλλα στελέχη, εκτός και αν αλλάξει το σώμα του Ιδρυτικού Συνεδρίου αποφασίσει διαφορετικά και αυξήσει το όριο ηλικίας. 

Ας δούμε όμως ποια είναι τα στελέχη της νέας γενιάς που θα αναλάβουν την πολιτική και οργανωτική ευθύνη διοργάνωσης του πρώτου Συνεδρίου της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής. Να σημειωθεί ότι πλευρό τους θα βρίσκονται δύο πολύπειρα στελέχη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι οποίοι ανδρώθηκαν στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ.

Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου μετέχει η δικηγόρος και επικοινωνιολόγος Βάσια Αναστασίου που κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τρία πτυχία (απόφοιτος ΕΚΠΑ τμήμα ΜΜΕ, απόφοιτος Νομικής, Μεταπτυχιακό στο London School of Economics), ενώ τώρα ολοκληρώνει και τη διδακτορική της διατριβή στο ΕΚΠΑ και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με θέμα Δημοσκοπήσεις και Συνταγματικότητα. Επίσης, είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής και σήμερα παίζει κομβικό ρόλο στην επικοινωνία του Κινήματος Αλλαγής, ως αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας.

Ο Βαγγέλης Πετριτζίκης που είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία και εργάζεται ως επιστημονικά υπεύθυνος σε Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία. Η τριβή του με την πολιτική, αν και υπήρχε ως «μικρόβιο» στην οικογένεια του, ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, διατελώντας Γραμματέας της Σπουδάζουσας στο Ρέθυμνο. Στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής εκλέχθηκε μέλος της ΚΠΕ, ενώ ταυτόχρονα είναι και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ο 29χρονος οικονομολόγος Δημήτρης Παπαγιάνναρος. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στα φοιτητικά δρώμενα, διατελώντας γραμματέας της ΠΑΣΠ Οικονομικού (ΕΚΠΑ) & Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από το 2016 εκλέγεται στην Εθνική Αντιπροσωπεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την ΠΑΣΚΟ-ΠΔΣΟ. Τον Μάιο του 2019 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα αυτοδιοικητικά και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελευσίνας – Μαγούλας.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Κορδαλής με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Δίκαιο και Οικονομία» του Πανεπιστημίου Πειραιά και ειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο. Ως φοιτητής διατέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ υπήρξε γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών και της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2019 εξελέγη στην ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες του ΕΚΠΑ, όπου εισήλθε 1ος ύστερα από κατατακτήριες εξετάσεις.

Ο 27 χρονος Ευάγγελος Λουπέτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά έχει περήφανη καταγωγή από την Λευκάδα. Το μικρόβιο της πολιτικής είχε ριζώσει μέσα του, και πια, ολοκληρώνοντας της σπουδές του στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και όντας ήδη μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με αυτήν επισταμένα και ειδικότερα με θέματα της δημόσιας υγείας.

Η 28χρονη Εύα Ζούπη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι, όπου και τελείωσε σε δημόσιο σχολείο της περιοχής. Πέρασε στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών στο ΕΜΠ, όπου εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή της με την ΠΑΣΠ. Έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή και το τελευταίο διάστημα ασχολείται ενεργά με τη Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο τη συγκρότησή της μέσω του πολιτικού και οργανωτικού της συνεδρίου.

Ο 29 Φώτης Τσακοπιάκος που είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Ελεγκτική. Η ενασχόλησή του με τον συνδικαλισμό ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια, όπου συμμετείχε στη ΠΑΣΠ Οικονομικού και συνεχίστηκε με την εκπροσώπηση των συμφοιτητών του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Σήμερα αποτελεί μέλος των επιστημονικών συνεργατών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Ο 28χρονος Λάμπρος Αδριανός που ζει και εργάζεται στην Πάτρα ως οικονομολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και σήμερα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Marconi της Ρώμης. Προέρχεται από την σπουδάζουσα του Πανεπιστημίου Πατρών και την Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει εκλεγεί στις δύο τελευταίες Συνελεύσεις των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ένα ακόμα στέλεχος που ανήκει στην ομάδα κρούσης είναι ο έμπειρος Άρης Καρβούνης. Έχει σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, International MBA από το Guglielmo Marconi University. Υπήρξε ενεργό μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΠΑΣΠ στα φοιτητικά του χρόνια, ενώ σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές έδωσε τη μάχη του σταυρού στη Βοιωτία.

Ο πολιτικός μηχανικός Χάρης Μπελτεγρής με μεταπτυχιακές του σπουδές στο UCL, ο οποίος ασχολήθηκε με τα κοινά από μικρή ηλικία. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου από τα μαθητικά του χρόνια, διετέλεσε γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Πολυτεχνικής Α.Π.Θ., της Π.Α.Σ.Π. Θεσσαλονίκης και το 2008 ήταν υποψήφιος γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. Το 2013 εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 2019 είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ΚΟΕΣ μετέχει, επίσης, ο Ζήσης Τσιμούρτος, ο οποίος είναι Χημικός Μηχανικός και εργάζεται ως Διευθυντικό Στέλεχος σε πολυεθνικό όμιλο. Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε όταν μπήκε στο Πανεπιστήμιο, όπου υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ. Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Αχαϊας, το 2017 υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Φθιώτιδας, ενώ από το 2019 είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Ο 32χρονος οικονομολόγος Φίλιππος Τουραλής. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από τα πρώτα του φοιτητικά χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση, διατελώντας Γραμματέας της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίου Πειραιά ως Γραμματέας. Από το 2013, επίσης, εκλέγεται ανελλιπώς στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ είναι εκλεγμένο μέλος στην ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Στο νέο καθοδηγητικό όργανο μετέχει και ο υποψήφιος διδάκτωρ Φιλολογίας Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια, ως Γραμματέας της ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, ενώ σήμερα αποτελεί μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 διεκδίκησε την ψήφο των Καρδιτσιωτών και κατέλαβε την πρώτη θέση, λαμβάνοντας το 70% των σταυρών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακό στη Διακυβέρνηση Χάρης Τζινέβης, που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν φοιτητής. Διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Αναπλ. Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Υπευθ. Οργανωτικού Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης καθώς και Υπευθ. Οργανωτικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης. Είναι εκλεγμένο μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός Μανώλης Αννέτης. Διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ και εκπρόσωπος φοιτητών στην Γενική Συνέλευση της σχολής, αλλά και στη Σύγκλητο του ΕΜΠ. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πλέον υπηρετεί το κόμμα και από άλλες θέσεις ευθύνης, όπως η Γραμματεία ΚΟΕΣ της Νεολαίας ή ο Τομέας Ναυτιλίας. Στο τελευταίο Συνέδριο εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, και μάλιστα είναι το νεότερο μέλος της.

Η Στέλλα Μπίνα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά. Εργάζεται ως συνεργάτιδα δικηγόρος σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο, ασχολούμενη αμιγώς με θέματα εμπορικού δικαίου. Από τα φοιτητικά της χρόνια στην ΠΑΣΠ Νομικής ΔΠΘ ξεκίνησε να ασχολείται με το φοιτητικό συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΠ Νομικής ΔΠΘ και αρχισυντάκτρια του περιοδικού της οργάνωσης, ενώ τώρα είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Ένα ακόμα πρόσωπο που μετέχει στην ΚΟΕΣ είναι η Μαρία Μισέντου, με πλούσιο βιογραφικό και γλωσομμαθής. Απόφοιτη MSc in Shipping Management του Πα.Πει., απόφοιτη Bch του Τμήματος Ρωσικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. απόφοιτη Ναυτιλιακής Διοίκησης στο NYC και κάτοχος πτυχίων 4 ξένων γλωσσών. Είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, αν. Γραμματέας του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Επικεφαλής Νέας Γενιάς και Νεανικης Επιχειρηματικότητας της Ε.Δ.Ε.Μ., ενώ υπήρξε και υποψήφια βουλευτής στον Νότιο Τομέα στις εθνικές εκλογές.

Στην «ομάδα κρούσης» μετέχει και ο 28χρονος Γιώργος Τσούμας, ο οποίος σπούδασε Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και σήμερα συνεχίζει τις σπουδές μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Πολεοδομία-Χωροταξία” του ΕΜΠ. Αγάπησε την πολιτική σε πολύ νεαρή ηλικία, ενώ γοητεύτηκε από τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τον υπηρέτησε με πάθος μέσα από τους κόλπους της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ και του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος. Σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Τέλος, στο νέο όργανο μετέχει και η Κατερίνα Γκαζούνη, η οποία κατάγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας και είναι απόφοιτη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Δουλεύει ως Technology Consultant σε πολυεθνική εταιρεία. Από το 2019 είναι εκλεγμένο μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της Επιτροπής Μητρώου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί»

Προηγούμενο άρθρο5 “καμπάνες” στην ΑΜΘ και πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ για μη τήρηση του ωραρίου
Επόμενο άρθροΑναμονή, ταλαιπωρία και ζέστη έξω από την ΔΕΗ