Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα.

Τη στιγμή που ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές μετράει αντίστροφα, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις ότι βρίσκονται πίσω από την κυβέρνηση.

Πολλοί το παραδέχονται μάλιστα χωρίς να υπολογίζουν τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων τα θέτει υπό αμφισβήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη κεντρική του γραμμή.

Η αντιπολιτευτική απελπισία

Η αντιπολιτευτική απελπισία του Αλέξη Τσίπρα αντικατοπτρίζεται πλήρως στην τακτική που ακολουθεί απέναντι στην κυβέρνηση και στα θέματα τα οποία επιλέγει να προβάλλει.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ που απηχούν την γραμμή της Κουμουνδούρου, καταπιάνονται με την αναπαραγωγή των δηλώσεων του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση και ασκεί κριτική ακόμα και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ετεροκαθορισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι όσα ισχυρίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης, πράγματα τα οποία έσπευσε να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να βάλει στο στόχαστρο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στον στενό πυρήνα του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο όταν στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας «Νίκος Ανδρουλάκης».

Από τη μία υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δείχνει να ροκανίζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν πολύ στενά τη δραστηριότητά του και το πώς κινείται απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γεγονός αυτό τους φέρνει στη θέση να «πανηγυρίζουν» για το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία.

Το όλο σύμπλεγμα οδηγεί σε εσωστρέφεια τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αδυνατεί να ξεφύγει και στρέφεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού στο εσωκομματικό πεδίο, όπως η εκλογή από τη βάση με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Σε 10 δόσεις με πρώτη τον Μάιο – Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο
Επόμενο άρθροΧαμηλή, σε επίπεδα καραντίνας, η κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας