Για «αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες» σε ότι αφορά την υπόθεση του κοροναιού κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία παράλληλα σχολιάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές στην Θεσσαλονίκη καθώς οι ιδιοκτήτες αρνούνται να δώσουν κλινικές covid . «Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν :

Έπρεπε να φτάσουμε στην πλήρη απώλεια ελέγχου της πανδημίας και στο σημείο σχεδόν κατάρρευσης του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη για να θυμηθεί να δείξει πυγμή απέναντι στους κλινικάρχες, ενώ μέχρι σήμερα όλη η πολιτική της περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των συμφερόντων τους.

Ακόμα και τώρα αντιδρά χωρίς σχέδιο, μέρα με τη μέρα και βλέποντας και κάνοντας.»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφερόμενα στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία όλων των κομμάτων προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο έξι μηνών για την στήριξη του ΕΣΥ με υπουργό υγείας κοινής αποδοχής έλεγαν ότι «ο πρωθυπουργός μετά την άρνησή του στην πρόταση Τσίπρα, φέρει πλέον ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί τους επόμενους μήνες. Πρόσθεταν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει « να μην κάνει τίποτα για το σήμερα -ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΕΘ, συνταγογράφηση τεστ- και αρκείται σε εμπόριο ελπίδας για το αύριο με το εμβόλιο, το οποίο όμως περιμένει όλη η υφήλιος αφού ακόμα δεν υπάρχει.»
Οι ίδιοι άνθρωποι αναφερόμενοι στα προβλήματα της τηλεπάιδευσης επεσήμαιναν « ότι πρόκειται για «ένα ακόμα φιάσκο της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως» και πρόσθεταν:
«Η είδηση θα ήταν να πήγαιναν όλα καλά . Οι εικόνες με πέντε παιδιά να προσπαθούν να συμμετάσχουν στο μάθημα μέσα από δύο κινητά στο καφενείο αποτελούν την πιο τρανή επιβεβαίωση αποτυχίας της κυβέρνησης. Ακόμα και να λειτουργούσε ωστόσο, χιλιάδες παιδιά δεν θα μπορούσαν να μετάσχουν στο μάθημα λόγω έλλειψης Μέσων. Αδιανόητο 8 μήνες η κυβέρνηση να μην έχει προετοιμαστεί και να μην έχει προμηθεύσει με λαπτοπ όλα τα παιδιά, αδιανόητο να αυξάνει τις ανισότητες.».

Σε ότι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την οικονομία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι και πάλι η κυβέρνηση

«Επιδοτεί αναστολή εργασίας και όχι εργασία. Εργαζόμενοι αλλά και επιχειρήσεις σε απόγνωση -4 στις 5 μένουν εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης-. Το δήθεν κοινωνικό μέρισμα αποδείχθηκε ψίχουλα, 55 εκατ. ευρώ , ενώ επιβεβαιώνεται το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων για όποιον είναι σε αναστολή, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος
Επόμενο άρθροΚορονοϊός – Lockdown: Πώς θα κάνουμε γιορτές – Από τι θα εξαρτηθεί και με ποιον τρόπο θα γίνει η άρση