xrhmata14-3-768x512

Το επίδομα ενοικίου και δανείου είναι οριστικό. Θα ξεκινήσει από την αρχή του 2019 και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα μεταξύ 7.000 και 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία ως 180.000 ευρώ.
Οι όροι για το επίδομα ενοικίου και δανείου φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”. Όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο που καθορίστηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου καλοκαιριού.
Το επίδομα αφορά σε όσους πληρώνουν ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.

Τα κριτήρια
Σε ό,τι αφορά στην ακίνητη περιουσία θα υπάρχει μια κλιμάκωση από τα 120.000 ως τα 180.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού, ενώ σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό θα ξεκινάει από τα 7.000 τον χρόνο για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα φτάνει ως τις 21.000 ευρώ τον χρόνο για οικογένειες με παιδιά.
Τα ποσά
Για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό, χωρίς παιδιά το ποσό καθορίζεται στα 70 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πάνω για κάθε μέλος της οικογένειας, ενήλικο ή ανήλικο προστίθενται 35 ευρώ το μήνα.
Για ένα ζευγάρι χωρίς παιδί δηλαδή το ποσό θα είναι στα 105 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 140 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά στα 175 ευρώ και για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά το ποσό ανέρχεται στα 210 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά σε μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα το ποσό για το πρώτο παιδί καθορίζεται στα 70 ευρώ.

Η αίτηση
Όσοι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα δημιουργηθεί άμεσα για τον σκοπό αυτό.
Η πλατφόρμα θα “πατάει” πάνω στην αντίστοιχη του κοινωνικού μερίσματος και του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Πως θα καταβάλλονται τα χρήματα
Σύμφωνα με το euro2day για τους δικαιούχους που μένουν σε μισθωμένη κατοικία, το επίδομα θα καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Για τους δανειολήπτες, το επίδομα θα καταβάλλεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου. Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος θα ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα από την υποβολή της αίτησης.

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Όνειρο στην Ελευθερούπολη με Λέκκα, Les Au Revoir , Παπαγάλο αλλά και… Πατέρα Επιφάνιο
Επόμενο άρθροΕπιβαρυμένες οι υποχρεώσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας