Το στίγμα του εν όψει των εθνικών εκλογών έδωσε με την τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας (03.06.2019) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασκώντας εμμέσως πίεση για συμπράξεις και συνεργασία στο Κίνημα Αλλαγής, αφού τράβηξε διαχωριστικές γραμμές κι απέρριψε το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα των Βαρουφάκη–Βελόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι το βασικό σενάριο προϋποθέτει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για το κόμμα του, η οποία, όμως, θα επιδιώξει συγκλίσεις και συναινέσεις. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του εκλογικού νόμου, καθώς η άμεση κατάργηση της απλής αναλογικής απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Ο κ. Μητσοτάκης πέταξε, επίσης, το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό debate, αρνούμενος ωστόσο ν’ αντιμετωπίσει τετ-α-τετ τον πρωθυπουργό, παρά μόνον μαζί με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αποκάλυψε δε ότι η ΝΔ στην προεκλογική περίοδο των 33 ημερών που απομένουν ως τις κάλπες θ’ ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική: θα πραγματοποιήσει μόνο μία κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά θα οργανώσει ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τους πολίτες, με αντικείμενο το πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο στόχος γι’ αυτή την επιλογή είναι διπλός: αφενός ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα της ΝΔ, με αιχμή το οικονομικό του σκέλος και ιδίως τις μειώσεις φόρων και εισφορών. Αφετέρου προσπαθεί να «κλειδώσει» έτσι την αυτοδυναμία, καθώς γνωρίζει καλά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ότι η ΝΔ εξάντλησε τη συσπείρωσή της και χρειάζεται τις ψήφους πολιτών που διάλεξαν στο παρελθόν άλλα κόμματα. Ακόμη κι από τον ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάντοτε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στο ΚινΑλ, το οποίο εμφανίζεται αυτή τη στιγμή και με βάση όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης ως ο μόνος δυνητικός εταίρος της ΝΔ – είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τη ΝΔ αυτοδύναμη, καθώς, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση και το πώς θα το επιλέξει ο λαός».

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τα σενάρια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ή να αξιοποιηθεί σε πολιτικό πόστο μετά τις εκλογές. «Το όλο ζήτημα αφορά τη Χαριλάου Τρικούπη, έχω σεβασμό στον κ. Βενιζέλο και στην κυρία Γεννηματά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, με τη συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε καθαρές απαντήσεις σε ζητήματα για τα οποία η ΝΔ έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση: ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ότι δεν θα καταργήσει τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, ότι ουδέποτε μίλησε για επταήμερη εργασία και ότι η ΕΡΤ δεν θα κλείσει μεν, αλλά θα μπει σε διαδικασία εξυγίανσης.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές στο σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Καβάλας
Επόμενο άρθροΔεν θα συμμετάσχω στις εθνικές εκλογές προς το παρόν δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Παράσχος Αγανικόλας