Μια μέρα μετά την εκδήλωση της Μεγάλης Δευτέρας για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών ξεκινάει και η εξόρμηση των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία με σκοπό να τονωθεί το κλίμα στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει ήδη τις… εντολές!

«Οργώστε την επαρχία, μιλήστε με τους ανθρώπους παρουσιάστε όλα όσα έχουμε κάνει και πρόκειται να κάνουμε» είναι η εντολή που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τα κόμματα μπουν στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι αποφασίστηκε να ακολουθηθεί ένα σχέδιο εξωστρέφειας με σκοπό να καμφθούν και οι πιο δύσπιστοι ακροατές.

Έτσι με βασικό επιχείρημα ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα έρθει ένα νέο πακέτο ελαφρύνσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε στα χωριά τους και μαζί με το ψήσιμο του οβελία θα επιχειρήσουν να «ψήσουν» και κανένα ψηφοφόρο. Ο Αλέξης Τσίπρας τους έδωσε άλλωστε το αφήγημα με το οποίο θα κινηθούν τις ημέρες των εορτών. «Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά» είπε, ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1.

Αυτό, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, σημαίνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει θετικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, τα οποία θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά -τουλάχιστον τα περισσότερα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συζητείται η επαναφορά «ενός είδους 13ης σύνταξης», ενώ μελετάται ακόμα περαιτέρω μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, πέραν των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για την επόμενη διετία.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια βάση του οποίου θα επιχειρηθεί η περαιτέρω μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ακόμα η μη περικοπή του αφορολόγητου ορίου, είναι ένα ακόμα δυνατό επιχείρημα όπως επίσης και η αποπληρωμή του ΔΝΤ και η απομάκρυνση του από την Ελλάδα.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΤις «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όταν θα κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, επισημαίνει ο φοροτεχνικός, Ντίνος Κλειτσιώτης
Επόμενο άρθροΑρχές καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στα Λουτρά Ελευθερών, σύμφωνα με τον Α. Ιωσηφίδη