Λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού στην περιοχή του Χαριλάου, ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία και στενός φίλος του 23χρονου συλληφθέντα μπήκε στο αυτοκίνητο του, πέρασε τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής και έφτασε στα πάτρια εδάφη.

Και όλα αυτά την ώρα που οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Άλκη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα πάλι στην περιοχή του Χαριλάου.

«Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

Είναι σκληρός οπαδός στη θύρα 4 του ΠΑΟΚ και στο πόδι του φέρει τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

Μάλιστα, το προφίλ του 20χρονου Αλβανού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίθει από εικόνες με χούλιγκανς που κυκλοφορούν σε ομάδες και κρατούν ρόπαλα.

Ο 20χρονος δημοσίευε συχνά προκλητικό περιεχόμενο με θέμα την οπαδική βία στα social media.

Χαρακτηριστική είναι αυτή στην οποία χούλιγκανς με ρόπαλα και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους, ξυλοκοπούν άγρια ο ένας τον άλλον. Η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από τα σοβαρά επεισόδια στον Βόλο και έχει γίνει κολάζ με φόντο την Ακρόπολη, κάτι που κρύβει οπαδικό μήνυμα προς άλλους συνδέσμους της Αθήνας που συνήθως μεταφράζεται στο «ποιος επικρατεί στη χώρα».
Θέμα στα αλβανικά μέσα

Από νωρίς το πρωί τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 20χρονου …

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
«Φτάνει μη με χτυπάς άλλο»

Ένοικος της πολυκατοικίας, μπροστά στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης Καμπανός είδε τη δολοφονική επίθεση και τα λόγια της στην κάμερα του MEGA προκαλούν ανατριχίλα.

«Άκουγα τη φωνή του, που φώναζε “φτάνει, μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο και μετά άκουσα τους φίλους του να λένε ‘άνοιξε τα μάτια σου, μίλησε μου».

Προηγούμενο άρθροΚαναδάς: Ιδιαίτερα τεταμένη η κατάσταση στην Οτάβα – «Χάνουμε τη μάχη με τους διαδηλωτές», λέει ο δήμαρχος
Επόμενο άρθροΔολοφονία Άλκη: Οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και οι τέσσερις συλληφθέντες – Επαγγελματίες χούλιγκαν