Στελέχη της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Ανδρέα Βγενόπουλο επιβεβαιώνει εκ νέου τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού για την δράση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

mitsotakis_tsipras
Την περασμένη εβδομάδα, από το Μόναχο και τη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε σε μία από τις παρεμβάσεις του, σχετικά με την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ότι «υπήρξαν τότε προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης να ελέγξει ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, αλλά οι θεσμοί μας άντεξαν».

Ο ίδιος κατέληγε λέγοντας πως «είχαμε λοιπόν μια θεσμική λειτουργία που ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να εμποδίσει μια λαϊκιστική κυβέρνηση από το να αλώσει τους θεσμούς και να κερδίσει ξανά», εκφράζοντας την άποψη ότι «αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τη Δημοκρατία αν επικρατήσουν για δεύτερη φορά σε εκλογές».

Οπως τονίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οι εξελίξεις γρήγορα επιβεβαίωσαν εκ νέου τα λεγόμενα αυτά του πρωθυπουργού. Την Τετάρτη, όπως επισημαίνουν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο εκθέτει ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής για το αν θα ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο, ενόψει των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας

«Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες” (με χρήματα ανάμεσα σε σελίδες βιβλίων) και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδιά τους συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου», επισημαίνει μάλιστα σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής έναντι του τρόπου με τον οποίο θα κινηθεί η Δικαιοσύνη, περιμένοντας δηλαδή αν θα ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο, ενόψει των νέων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα στελέχη της, ωστόσο, θα κρατήσουν ψηλά το θέμα, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

«Να εξεταστεί το υλικό»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «ανακύπτει ως ανάγκη να εξεταστεί το νέο αποδεικτικό υλικό και να γίνει επαναξιολόγηση της υπόθεσης». Η θέση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είναι ότι πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο και πως, αν όλα αυτά αληθεύουν, είναι ανατριχιαστικά περιστατικά και σχηματίζουν μια θλιβερή εικόνα για την εποχή εκείνη, όσον αφορά μάλιστα ανώτατους δικαστικούς, που είχαν σχέση με τον πυρήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα στο ίδιο 24ωρο», αναφέρει στα «Π» κυβερνητικός παράγοντας, «είδαμε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να καλείται από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος, τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να απολογείται με υπόμνημα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου και την πρώην επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου να εμφανίζεται μέσω ηχητικού ντοκουμέντου να έχει ασκήσει εκβιασμό. Όλα αυτά έχουν κοινό παρονομαστή τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύουν ποιος εκφράζει τη λογική Ορμπαν στη χώρα μας».

Η Πειραιώς καταγγέλλει ότι «αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων, που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα»

«Από όσα ακούγονται», όπως γράφει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, «προκύπτει ότι ο εκβιασμός που είχε καταγγείλει ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του. Ο επιχειρηματίας είχε αποκαλύψει, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη “μέθοδο του βιβλίου” (και μάλιστα σε μέγεθος “βιβλιοθήκης”). Ουδείς πέφτει από τα σύννεφα. Όλα αυτά δένουν απόλυτα με αυτά που ήρθαν στο φως στη διάρκεια της Προανακριτικής στη Βουλή για τη δράση του κ. Παπαγγελόπουλου και όλου του συστήματος γύρω από αυτόν, αλλά και όλα όσα ήρθαν στο φως από συνομιλίες του κ. Παππά».

Ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε, δε, πως «το σημαντικό σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι ένας άνθρωπος φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτό, και η κυρία Θάνου δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος. Υπήρξε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά τις καταγγελίες είχε γίνει σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού. Είναι στενά συνδεδεμένη και με τον κ. Παπαγγελόπουλο και με τον κ. Τσίπρα».

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει επίσης ότι «αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα, είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη».

Προηγούμενο άρθροOυκρανία: Απομακρύνεται προσωπικό από το προξενείο της Μαριούπολης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Πολιτιστικού Συλλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος” με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας