O Αλέξης Τσίπρας έθεσε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μετά τις ακραίες του δηλώσεις από το βήμα της Βουλής και τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» για την κυβέρνηση.

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγοντας από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, «χρέωσε» τους θανάτους στη χώρα από τον κοροναϊό στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι δολοφονεί χιλιάδες στις ΜΕΘ!

Η απάντηση των βουλευτών της ΝΔ ήταν άμεση, γεγονός που προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με τον προεδρεύοντα κ. Αβδελά μάταια να προσπαθεί να μαζέψει την κατάσταση.

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά», είπε ο κ. Κουρουμπλής και υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα φώναξε: «ντροπή αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι», ανέφερε ο κ. κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό με το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στο ζήτημα των ΜΕΘ και της επάρκείας τους.

Ο ίδιος συνέχισε στον ίδιο τόνο: «ό,τι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται. Αναγνωρίστε ότι έγινε λάθος! Πέθαναν άνθρωποι άδικα το κατανοείτε; Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο».

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις απίστευτες αναφορές του κ. Κουρουμπλή, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και να ψέγουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και για λίγα λεπτά στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε χάος.

Ο προεδρεύων της Βουλής παρενέβη και πάλι λέγοντας αρχικά: «μην προκαλείτε κλείνετε παρακαλώ». Ο Κουρουμπλής απάντησε: «εχω δικαίωμα να μιλήσω, δεν έχει δικαίωμα να με διακόψει κανείς», και συμπλήρωσε: «Αυτό που σας λέω εγώ, γιατί ο κανονισμός της βουλής το λέει!Θέλω να ανακαλέσετε τα περί δολοφόνων». Ο κ. Κουρουμπλής είπε έπειτα: «ξέρω τι λέω, μιλάω καλά ελληνικά» με τον προεδρεύοντα κ. Αβδελά να καταλήγει: «σβήνω την αναφορά εγώ».

Τον άδειασαν Φίλης και Σκουρλέτης

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι όσο η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις δίνεται χώρος για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το συμβάν, είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση.

«Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το «μία σου και μία μου», τόνισε ο κ. Φίλης.

Τελεσίγραφο από Τσίπρα: Ανακαλεί η διαγράφεται

Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι απαράδεκτες αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μετά το περιστατικό στη Βουλή ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας να μεταφέρει ένα τελεσίγραφο στο βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό. Θα ανασκευάσει, ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για την απόφαση τον πρόεδρο της Βουλής του να θέσει εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.
266715090_288668943209417_3210067040036979656_n

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κουρουμπλή και ο έντονος διάλογος με βουλευτές της ΝΔ

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

«Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκιστή, ενός βουλευτή που τόλμησε να κατηγορήσει μια παράταξη ως δολοφόνους και του ζητάει η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε! Την πρόκληση και την ντροπή που προκάλεσε στο κοινοβούλιο», απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημειώνεται ότι μετά τις ακραίες δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Κώστας Τασούλας ανέβηκε στο προεδρείο και αναφερόμενος στο περιστατικό που προηγήθηκε το οποίο χαρακτήρισε αποκρουστικό και αποτρόπαιο λέγοντας ότι «στιγματίζω το βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά». Στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επεβλήθη μομφή με βάση το άρθρο 80, που προβλέπει ότι ο βουλευτής θα στερηθεί το 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θάσο
Επόμενο άρθροΥπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς – Αποθέωση από τους ερυθρόλευκους οπαδούς