– Μέσα στον Ιούνιο η ρύθμιση για τις μετατάξεις στο Δημόσιο
– Όλοι οι υπάλληλοι ανεξάρτητα από το που υπηρετούν θα έχουν το δικαίωμα αλλαγής θέσης
– Κίνητρα για όσους επιλέξουν θέσεις που θεωρούνται παραμεθόριες
Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί η ρύθμιση που έρχεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και που αφορά στις μετατάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων. Όλα δείχνουν ότι η ρύθμιση έρχεται στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο και έχει στόχο σε πρώτη φάση την κάλυψη των κενών θέσεων.

Πλεονάζον προσωπικό, υποστελέχωση υπηρεσιών αλλά και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι κάποιοι από τους πρώτους στόχους του προγράμματος

DHMOSIO_NEW_533_355

Οι κύριοι άξονες του νέου συστήματος:
Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).

Για την κινητικότητα μεταξύ ομοειδών φορέων (δήμοι, νοσοκομεία κλπ) θα προβλέπεται απλουστευμένη και ενιαία διαδικασία που θα ενεργοποιούνται από τους εποπτεύονται φορείς (υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών κλπ).

Το πρόγραμμα κινητικότητας δεν θα σταματά, θα είναι συνεχές, ωστόσο για λόγους πρακτικούς θα εφαρμόζεται σε τρεις κύκλους κάθε χρόνο (για παράδειγμα Φεβρουάριο, Ιούνιο, Οκτώβριο) ανάλογα με τα αιτήματα φορέων και εργαζομένων για κάλυψη κενών και μετακίνηση αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση θέλει η Τρόικα-video
Επόμενο άρθροΣτο σφυρί μεζονέτες, διαμερίσματα και… πρόβατα – Βροχή οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί