Ο γολγοθάς της πανδημίας, το κύμα ακρίβειας στην αγορά αλλά και η ανησυχία της πανδημίας οδηγούν την κυβέρνηση σε δημοσκοπικές απώλειες , ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αξιοποιήσει τη – λογική – φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη , με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο η Metron Analysis, όσο και η Pulse, βλέπουν στις μετρήσεις τους για τον μήνα Νοέμβριο την διαφορά από 11 ως 11,4 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που μαρτυρά ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπραπαρουσιάζει τεράστια αδυναμία στο να κεφαλαιοποιήσει τις κυβερνητικές «ρωγμές».

Δημοσκόπηση Metron: 78% των πολιτών αξιολογούν αρνητικά τον Τσίπρα

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 30% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, δηλαδή μία διαφορά 11,4 ποσοστιαίων μονάδων.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί σημαντικά από τον Οκτώβριο που είχε βρεθεί στο 20,3% και βρίσκεται οριακά πάνω (0,3 μονάδες) από την έρευνα για το Βήμα. Στην τρίτη θέση της πρόθεσης ψήφου βλέπουμε το Κίνημα Αλλαγής να σταθεροποιείται σε ποσοστά κοντά στο 10% και συγκεκριμένα 9,6%.

προθεση

Ενδιαφέρον δείκτης είναι αυτός της συσπείρωσης των κομμάτων. Στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση είναι στο 83% στους δεξιούς, στο 85% στους κεντροδεξιούς και στο 70% στους κεντρώους, δείχνοντας ότι είναι σωστή και πετυχημένη η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσέγγιση του κεντρώου χώρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση στους αριστερούς είναι στο 81%, υποχωρεί στους 72% στους κεντροαριστερούς και πέφτει μόλις στο 49% στους κεντρώους, κάτι που δείχνει ότι τους έχει χάσει από το εκλογικό «καλάθι» που θέλει να φτιάξει ο κ. Τσίπρας.

Στη μέτρηση της Metron Analysis η κυβέρνηση συνολικά αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 40% και αρνητικά 53%. Στον ίδιο δείκτη ο ΣΥΡΙΖΑ ψυχορραγεί, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογούν θετικά μόλις το 14% των πολιτών και αρνητικά το εντυπωσιακό 78%.

αξιολογηση

Ως προς την αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης το 45% κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 50% αρνητικά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από 21% θετικές γνώμες υποχωρεί στο 18%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39% και ακολουθεί μακριά ο Αλέξης Τσίπρας μόλις με 16%,ενώ μάλιστα η επιλογή «κανένας» βρίσκεται στο 30%.

καταλληλοτητα

Δημοσκόπηση Pulse: 11 μονάδες η διαφορά – 16 μονάδες μπροστά ο  Μητσοτάκης στην καταλληλότητα

Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη μέτρηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 10%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 9,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, ενώ το 7,5% απάντησε «άλλο».

ektimisi

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 10%, με το κυβερνόν κόμμα να συγκεντρώνει 33% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 9,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3%, οι Έλληνες με 1,5%, ενώ το 7% του δείγματος απαντά «άλλο» κόμμα, το 4,5% λευκό/άκυρο/αποχή και το 9% δηλώνει ΔΑ/Αναποφάσιστοι. 

prothesi

Στη συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 73%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 66% και του Κινήματος Αλλαγής στο 73%.

Με 16 μονάδες προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας το 40% έναντι 24% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 32%.

katallilotita
Προηγούμενο άρθροBlack Friday και στην αγορά της Καβάλας- Πολλές προσφορές
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Εκσυγχρονίζουμε τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις