Την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν δεύτερες εκλογές αμέσως μετά τις πρώτες στις οποίες η ΝΔ θα επικρατήσει με αυτοδυναμία, εξέφρασε χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στη διάρκεια δείπνου με δημοσιογράφους και στελέχη του υπουργείου του.

Δέχτηκε ότι έχει ξεκινήσει έντονα η συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σημειώνοντας ότι τέτοιο κλίμα καλλιεργείται κυρίως από τους βουλευτές, ως συνήθως. Όσον δε για τον χρόνο διεξαγωγής τους είπε ότι θα γίνουν στην ώρα τους ενώ σε ερώτηση του parapolitika.gr για ενδεχόμενη παραγγελία χάρτου απάντησε αρνητικά και με χιούμορ. «Αμέσως μόλις μαθεύονταν κάτι τέτοιο ότι έχω παραγγείλει χαρτί για τα ψηφοδέλτια θα δημιουργούνταν μεγαλύτερο θέμα ακόμη και σε σχέση με ένα υπομοούμενο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Είπε επίσης ότι μια τέτοια παραγγελία εκτελείται σε διάστημα 2 έως 2,5 μηνών, άρα το σενάριο του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου παραμένει ενεργό. Όσον δε για τα ποσοστά, εκτίμησε πως η ΝΔ την πρώτη Κυριακή θα λάβει πάνω από 34,% και επιχειρηματολόγησε λέγοντας πως «Το 2022 δεν είναι σε καμία περίπτωση 2012 τότε που οι πολίτες μας αντιμετώπιζαν με θυμο και οργή αλλά μας έδωσαν 28% στις επαναληπτικές. Το κλίμα που υπάρχει σήμερα είναι εντελώς αντίθετο».

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Ο αστερίσκος για τις πρόωρες εκλογές – Επιδότηση για 60 λίτρα το μήνα με το Fuel Pass 2
Επόμενο άρθροΥποδοχή του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης