ypografi-gia-onoma

Υπεγράφη στις Πρέσπες, η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, από τους ΥΠΕΞ Ελλάδας και πΓΔΜ, και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ενώ τον λόγο πήρε και ο Μάθιου Νίμιτς.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν με σκάφη στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Όλο το χωριό «ζει και αναπνέει» στους ρυθμούς της συμφωνίας ενώ άπαντες σε Ελλάδα και Σκόπια μιλούν για μια μικρή κοινότητα που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ
Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι τεράστιο. Έχουν διαπιστευθεί 170 εκπρόσωποι Τύπου, ανάμεσά τους πολλοί από ξένα δίκτυα, που ταξίδεψαν στις Πρέσπες για την μεγάλη ημέρα.

Προηγούμενο άρθροΠερίπου 400 άτομα από το δήμο Παγγαίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό στο Πισοδέρι Πρεσπών
Επόμενο άρθροΠαραίτηση Γιώργου Τσακίρη από του ΑΝΕΛ Καβάλας