Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα όταν αναλύουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων στέκονται σε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο, που τείνει να παγιωθεί επικίνδυνα και να καταστεί μη αναστρέψιμο.

Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστώσει πως στις μετρήσεις καταγράφεται ένα ποσοστό της τάξεως του 30% που δεν αντιμετωπίζει με θετικό μάτι πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτό έχει σημασία διότι πρόκειται για ερωτηθέντες που στις εκλογές του 2019 είχαν ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κατηγορία λοιπόν αυτή, δηλαδή των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να μην εμπιστεύεται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, σε μια πρόσφατη έρευνα οι πρώην ψηφοφόροι της Αριστεράς είχαν απαντήσει πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τα είχε πάει χειρότερα στο θέμα της πανδημίας από τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ψηφοφόρων, αυτοί δεν είναι αριστεροί από ιδεολογία. Πρόκειται για «νοικοκυραίους», παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελαν να πάνε στις προηγούμενες εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο- Διαδικτυακός διάλογος επαγγελματιών και φορέων
Επόμενο άρθροΚορoνοϊός: Υπέρμετρα αυξημένο το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Ξάνθης