img_1321-604x371

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και της Αντιδημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη. Από τις δηλώσεις τους προκύπτει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος αναλαμβάνουν αυτοί όλες τις επόμενες ενέργειες κι αφήνουν εκτός τόσο την Εγνατία οδό ΑΕ όσο και την προσφερθείσα βοήθεια από τα Υπουργεία.

Περιφέρεια και Δήμος Καβάλας δημιουργούν κοινή επιτροπή για να ερευνήσουν το ιστορικό του έργου και της γέφυρας. Δηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου. Ζητούν από το ΤΕΕ ΑΜ έκθεση- πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της κατάρρευσης. Εκπονούν μελέτες για τη στατική επάρκεια της γέφυρας κι αν χρειαστεί η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί όλα όσα θα πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση του προβλήματος.

«Αν δεν ευοδωθούν όλα αυτά, τότε θα πάμε στο κράτος» είπαν Μέτιος και Τσανάκα. Οι δημοσιογράφοι τους πληροφόρησαν ότι νυν πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ και προηγούμενος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ έκαναν το πρωί δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ουσιαστικά ενημερώνουν ότι στο δυναμικό του τμήματος δεν υπάρχουν μηχανικοί που μπορούν να ασχοληθούν με την υπόθεση της γέφυρας που κατέρρευσ

Προηγούμενο άρθροΚαθυστέρηση στο Υπουργείο Τουρισμού
Επόμενο άρθροΑπέλπιδα προσπάθεια απόσεισης ευθυνών της δημάρχου