Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν και επισήμως θέση εάν θα καταψηφίσουν τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται έτοιμα να τα υπερψηφίσουν αν και πιστεύουν ότι σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν την κατάσταση.

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ωστόσο ότι αυτό θα το πράξουν εάν η κυβέρνηση δεν επιχειρήσει να βάλει και άλλα θέματα μέσα στο σχετικό νομοσχέδιο.

Σε ότι αφορά την ουσία των μέτρων τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι «όταν δεν παρεμβαίνεις στις τιμές του ρεύματος ή του φυσικού αερίου και απλά καλύπτεις ένα μέρος του κόστους για τους καταναλωτές, από το δημόσιο προϋπολογισμό, ουσιαστικά χρησιμοποιείς το δημόσιο χρήμα για να επιδοτείς τα υπερκέρδη των εταιρειών».

«Αφού μάλιστα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χθες για υπερκέρδη των εταιρειών, τίθεται το ερώτημα γιατί δεν επιβάλει μία έκτακτη φορολόγηση σε αυτά τα υπερκέρδη», σχολιάζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «οι εταιρείες στην ενέργεια έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. το τελευταίο διάστημα». «Με τη φορολόγηση σε αυτά τα κέρδη, η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει άμεσα τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη» προσθέτουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε μάλιστα ότι «η ΝΔ συνεχίζει να μην προχωρά στην επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, μέτρο το οποίο πλέον περιλαμβάνεται και στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει προτείνει εδώ και 6-7 μήνες».

«Επίσης, ήδη από τον Οκτώβρη υπάρχει σύσταση στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Το έχουν κάνει μια σειρά από χώρες, με τελευταία παραδείγματα την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να μην το κάνει, σημαίνει ότι επιλέγει να στηρίζει αυτούς που κερδοσκοπούν».

Προηγούμενο άρθροΕργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού σε υποδομές του δήμου Ορεστιάδας
Επόμενο άρθρο21η Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας