Η εφημερίδα «Εποχή» που εκφράζει τις απόψεις των 53+ χαρακτηρίζει «λάθος σήμα προς την κοινωνία» την συμμετοχή βουλευτών στην συγκέντρωση

Θέση σχετικά με την αντιεμβολιαστική στάση του Παύλου Πολάκη και βουλευτών παίρνει η εφημερίδα «Εποχή», η οποία εκφράζει τις απόψεις των 53+, δηλαδή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και οι επιστήθιοι φίλοι και σύντροφοι του Παύλου Πολάκη, με τους οποίους έχουν βρεθεί σε κοινά οικογενειακά τραπέζια, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης τον άδειασαν στην τελευταία κομματική συνεδρίαση, με αφορμή τις «ρουκέτες» που εκτοξεύει κατά καιρούς για τα εμβόλια.

«Λάθος σήμα προς την κοινωνία»

Με ένα άρθρο-καταπέλτη, με τίτλο «Λάθος σήμα προς την κοινωνία», ο αρθρογράφος επικρίνει την συμμετοχή αντιπροσωπείας βουλευτών στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς με πρώτο, φυσικά, τον Παύλο Πολάκη.

«Ήταν λάθος σήμα, και μάλιστα σοβαρό, από την πλευρά των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παραβρέθηκαν, και μάλιστα ως αντιπροσωπεία του κόμματος, στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Θολώνει την καθαρότητα της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού και διευρύνει τον χώρο επιρροής στις ανορθολογικές θέσεις του Π. Πολάκη, που εκμεταλλεύονται κατά κόρον οι “έξυπνοι” τροφοδότες του αντί – ΣΥΡΙΖΑ ρεύματος. Τα συνδικάτα είναι αυτόνομα να καθορίζουν τη γραμμή τους αλλά και τα κόμματα είναι αυτόνομα. Οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στην υγεία – δομές πρόνοιας αλλά κατά της προσωρινής απόλυσης και της στέρησης μισθού. Αν οι βουλευτές που παραβρέθηκαν ήθελαν να βοηθήσουν τους υγειονομικούς, μπορούσαν να επισκεφθούν ένα, π.χ., νοσοκομείο ή ένα ΕΚΑΒ και να δείξουν την αλληλεγγύη τους, με βάση την άποψη του κόμματός τους όμως…», αναφέρει το άρθρο.

Υπέρ του εμβολιασμού

Ο αρθρογράφος τάσσεται αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού και αναφέρει:

«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο και λεπτό σημείο της πανδημίας όπως όλα δείχνουν. Στους πολίτες υπάρχει ανησυχία, κόπωση ακόμη και αμφιβολία για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα όπλα που, διεθνώς, έχουν επιλεγεί για την αντιμετώπισή της. Υπάρχει, δηλαδή, ένα εύφορο περιβάλλον για να αναπτυχθούν ή να ενισχυθούν ανορθολογικές απόψεις και συμπεριφορές και είμαστε ανήσυχοι που το βλέπουμε να συμβαίνει. Συμβαίνει, ως καρπός και της τρέχουσας πολιτικής της κυβέρνησης που αποδείχθηκε ανίδεη για το βάθος και των διασυνδέσεων της πανδημίας αλλά και της κυνικής της πρόθεσης, με όπλο και τον αυταρχισμό, να κερδίσει πολιτικά από την υγειονομική κρίση πλην και από το ρεύμα του ανορθολογισμού στην εποχή μας.

Η απόφαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, λίγες μέρες πριν, ήταν στη σωστή κατεύθυνση, καθώς διαπίστωνε το αδιέξοδο της πολιτικής της κυβέρνησης και αναλάμβανε, μέσω των κομματικών του δυνάμεων και των φίλων του, μια πανελλαδική καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με αιχμή και τον εθελοντισμό. Άρχισε ήδη να υλοποιείται αυτή η δράση και να απελευθερώνει ευρείες και ποικίλες δυνάμεις, που κατανοούν τα εμπόδια και τα όρια της δεξιάς κυβέρνησης».

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Θάσου λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) από 07-09-2021