Το απόγευμα θα έρθει το Άγιο Φως στην Αθήνα, με την προσήκουσα ευλάβεια και ταπεινότητα, αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης θα μεταβεί σήμερα, με το κυβερνητικό αεροσκάφος, στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Ο ίδιος θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

Πώς θα γίνει η μεταφορά

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», έχει διευκρινίσει ο κ. Βλάσης.

Την ίδια ώρα είναι έτοιμος σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η χορωδία του Δήμου Θάσου έψαλε τα εγκώμια την Μεγάλη Παρασκευή