marketnews_tsipras_tsakalwtos_voulh_7

– Μαξίμου: Σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια αποφασίζουν πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα
– Ενόχληση στο Μαξίμου για ΜΜΕ που όπως λέει: «δημοσιογραφούν με κριτήριο τις επιθυμίες τους»
– Όλο το παρασκήνιο και οι πληροφορίες για καυγά Τσίπρα – Τσακαλώτου
Την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) πρότεινε το EuroWorkingGroup στους θεσμούς χθες το βράδυ, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι το EuroWorkingGroup δεν αποφασίζει, αλλά μπορεί από τις αρμοδιότητες του μόνο να προτείνει. Υστερα από την πρόταση του EuroWorkingGroup, τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφαση και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, επισημαίνουν οι πηγές του Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι «Μέσα Eνημέρωσης για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Κομισιόν: Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ημερομηνία αλλά έχουμε πρόοδο
Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.
Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών. «Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.

Το θέμα με Τσακαλώτο και Τσίπρα
Νωρίτερα πηγές του Μαξίμου χαρακτήριζαν “φαντασιώσεις” τις πληροφορίες ότι υπήρξε εμπλοκή στις συζητήσεις για την αξιολόγηση, γιατί υπήρξε αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης και πολύ περισσότερο ότι εκδηλώθηκε διαφωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το χρόνο της εφαρμογής του μέτρου της περικοπής της προσωπικής διαφοράς.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν με νόημα πως δεν είναι δυνατόν να έχει υπογράψει προσύμφωνο, όπως υποστηρίζουν, με το κουαρτέτο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί και συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Click4More Έτσι μπλόκαρε η διαπραγμάτευση – Η εντολή Τσίπρα σε Τσακαλώτο

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε από το newsit.gr αν η εξέλιξη οφείλεται σε παιχνίδια του ΔΝΤ, απάντηση μονολεκτικά και κατηγορηματικά “όχι”.

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο εκδηλώσεων για το παιδικό βιβλίο στην Καβάλα -Video
Επόμενο άρθροΠαράταση στις ενστάσεις των δασικών χαρτών μέχρι και την Δευτέρα 15 Μαϊου 2017 -Video