Στο «Καφενείο» της Λουκιανού αποφάσισαν να γευματίσουν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο γνωστός τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας.

Οι τρεις άνδρες, που συνδέονται με φιλία χρόνων, προφανώς και είχαν πολλά να πουν, αν κρίνω από τη διάρκεια του γεύματος.

Βλέπετε, ο Πάκης, διανύοντας… πολιτική έρημο, όταν βρίσκει παρέα, ξεκινά (πάντα) από κάτι ιστορίες με τον Καραμανλή και (πάντα) καταλήγει στη Σακελλαροπούλου και τον Μητσοτάκη.

Οπότε, αν και δεν γνωρίζω το μενού της συνάντησης, είμαι σίγουρος ότι περιείχε ακόμα και εκτιμήσεις, που έφταναν μέχρι και στα σενάρια της επόμενης ημέρας των εκλογών. Αυτά που θέλουν τον Μητσοτάκη να οδηγείται σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Βλέπετε, τόσο ο Προκόπης όσο και ο Μολυβιάτης ονειρεύονται (και δεν το κρύβουν) σε μια τέτοια περίπτωση να δουν στο Μαξίμου τον Κώστα Καραμανλή.

Αρχηγός κόµµατος (και) ο Πάνος Παναγιωτόπουλος

Μετά τον Αντώναρο, τον Καραχάλιο και τον φίλο μου τον Νικολόπουλο (σ.σ.: είναι και άλλοι, αλλά χρειάζομαι όλη την εφημερίδα για να αποτυπώσω μόνο τα ονοματεπώνυμά τους), κόμμα ετοιμάζεται να ιδρύσει και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ναι, ο επονομαζόμενος τα παλιά τα χρόνια και ως «κόκκινος Πάνος», τα χρόνια που ήταν υπουργός.

Τα μεγαλεία πέρασαν και τώρα, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε βουλευτής και αντιλαμβανόμενος ότι ο Μητσοτάκης θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του και χωρίς αυτόν, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να μαζεύει πικραμένους ανά την επικράτεια, κάνοντας σχέδια για κάτι πολύ μεγάλο. Άλλωστε, ο Πάνος είναι γεννημένος για τα μεγάλα. Τα μικρά είναι για τον Αντώναρο και τους υπολοίπους, που σιγά-σιγά πλησιάζουν ολοένα και πιο κοντά στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, εδώ που τα λέμε, αν αφήσουν «ελεύθερα» τα θέατρα, τον χειμώνα θα σαρώσει ο Σεφερλής, αφού θα έχει μπόλικη (πρώτη) ύλη…

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid test στη Χρυσούπολη
Επόμενο άρθροΣήμερα στο Διδυμότειχο η 3η συνάντηση των φορέων που διεκδικούν αυτόνομη Περιφερειακή Ενότητα στο Βόρειο Έβρο