Την ημερομηνία για την έναρξη του πολυαναμενόμενου εμβολιαστικού προγράμματος για τους κατάκοιτους ή τους υπερήλικες συνανθρώπους μας , οι οποίοι δεν είναι στη φυαική κατάσταση εκείνη, η οποία θα τους επέτρεπε να προσέλθουν στα οικεία εμβολιαστικά κέντρα, ανακοίνωσε πριν απο λίγο, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η κατ’ οίκον χορήγηση του εμβολίου στις ως άνω κατηγορίες του γενικού πληθυσμού της χώρας μας θα ξεκινήσει τελικά στα τέλη του τρέχοντος Ιουνίου, ενώ τη χορήγηση των εμβολίων θα διενργήσουν ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το κατ’ οίκον εμβολιαστικό πρόγραμμα θα αναπτυχθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού για εμβολιασμό με Pfizer, Moderna και J&J

Ανοίγουν πάνω από 400.000 ραντεβού για εμβολιασμό με τα σκευάσματα της Pfizer, της Μoderna και της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Από αυτά, 240.000 ραντεβού θα αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, 90.000 το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 το εμβόλιο της Moderna. O υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την Τετάρτη, έχουν γίνει ήδη 68.000 εμβολιασμοί και αναμένεται να ξεπεράσουμε τις 100.000.

Συνολικά, από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος έχουν γίνει 6.430.792 εμβολιασμοί. Το 39% (πάνω από 4 εκατομμύρια) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 23,7% (2.480.322) έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Εξαδάκτυλος: 7.000.000 πλήρως εμβολιασμένοι για τη μεγάλη απελευθέρωση

Όπως σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε στο επόμενο βήμα και τηρώντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα περιμένουμε να πάμε και στο μεθεπόμενο βήμα».

«Προχωρούμε αργά αλλά σταθερά, το έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η επανέναρξη των δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προβλέποντας ότι η πλήρης απελευθέρωση αναμένεται να έρθει όταν συμπληρωθούν 7.000.000 εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Μέχρι τότε, θα προχωρούμε ανά 15 μέρες εφόσον η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και ειδικότερα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων που θα έπρεπε ώστε να πούμε ότι τα μέτρα αν δεν τηρηθούν και από τους μη εμβολιασμένους, θα έχουμε κάλυψη συνολικά». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτρα υπερβολικά για τους εμβολιασμένους και υποχρεωτικά για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Παράλληλα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι θεωρεί αυτονόητο τον εμβολιασμό όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας. «Το οφείλουν απέναντι στον εαυτό τους, τους ασθενείς τους και τις οικογένειές τους» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας ότι όσοι αρνηθούν δεν θα πρέπει να εργάζονται μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΆρση lockdown: Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας – Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Δήμαρχο της πόλης Rakovski της Βουλγαρίας