Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ , καθώς λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες του οργάνου για την δρομολόγηση των εσωκομματικών εκλογών, τα αίματα άναψαν και παραλίγο να… πέσει μέχρι και ξύλο. Η ένταση που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να… φυγαδευτεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, εν μέσω αποδοκιμασιών (δείτε το βίντεο).

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής του προεδρείου Γ. Κουτσούκος, λειτουργώντας ως «εντολοδόχος» της προεδρικής φρουράς της Φώφης Γεννηματά, θέλησε να κλείσει τις εργασίες του οργάνου χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει σε επίπεδο ψηφοφορίας το καθεστώς της «νομιμοποίησης» των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία. Και αυτό διότι αρνήθηκε να θέσει υπό την κρίση του σώματος τις εισηγήσεις- προτάσεις που είχαν γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα απ’ τους άλλους υποψηφίους με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Χάρη Καστανίδη.

Με υποβολείς τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Όθωνα, οι οποίοι με νοήματα τον ενθάρρυναν να το λήξει, ο Γ. Κουτσούκος, με εντελώς αυθαίρετο τρόπο «σήκωσε την καρτέλα του» και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία μόνο για την «επικύρωση» της εισήγησης της ΕΔΕΚΑΠ (ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ), η οποία «ελέγχεται» από το επιτελείο της Φ. Γεννηματά, στερώντας απο τα μέλη της Κ.Ε τη δυνατότητα να τοποθετηθούν έναντι και των άλλων προτάσεων που είχε προηγηθεί.

Η προσπάθεια του Γ. Κουτσούκου να τους «πιάσει» όλους στον ύπνο αιφνιδίασε ακόμη και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, που τον κοιτούσαν αποσβολωμένα να «μανιπουλάρει» μονομερώς την διαδικασία. Ξαφνικά η αίθουσα σείστηκε από τις οργισμένες διαμαρτυρίες, μελών της Κ.Ε που δεν πρόσκεινται στη Φ. Γεννηματά, ενώ και κάποιοι «μετριοπαθείς» υποστηρικτές της έδειχναν να μη «συμμερίζονται» την πρόκληση μιας τέτοιας «αχρείαστης» έντασης (δείτε το βίντεο).

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την ώρα που ο Γ. Κουτσούκος «έσπευσε» να κλείσει άρον- άρον την διαδικασία ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου, σηκώθηκε πάνω και τον κάλεσε να δώσει διευκρινίσεις για το «τι ακριβώς ψηφίζουμε». Ο Γ. Κουτσούκος με περιφρονητικό ύφος δεν μπήκε στην διαδικασία να του απαντήσει και τότε ξεκίνησε ο καυγάς.

Μετά τον Δ. Κωσταντόπουλο τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας πήρε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία άρχισε να φωνάζει: «Διαβάστε μας τι ακριβώς θα ψηφίσουμε». Ο Γ. Κουτσούκος, ατάραχος συνέχιζε να καλεί τα μέλη του οργάνου να σηκώσουν τις κάρτες τους, για να εγκρίνουν «μόνο την εισήγηση» της ΕΔΕΚΑΠ.

Τότε σηκώνεται από τη θέση του ο Δ. Κωσταντόπουλος και πηγαίνει μπροστά στο προεδρείο, έτοιμος να τραβήξει το μικρόφωνο του Γ. Κουτσούκου, ο οποίος συνεχίζει απαθής να μην του δίνει σημασία. Ο Δ. Κωσταντόπουλος σε απόσταση πλέον αναπνοής, τραβάει το τραπεζομάντηλο απο το πάνελ του προεδρείου και του φωνάζει: «Αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο. Διάβασέ μας τι ψηφίζουμε. Ντροπή σου».

Εκείνη τη στιγμή και ενώ από πίσω έχουν ξεσηκωθεί όλα τα μέλη της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες των αντιπάλων της Φ. Γεννηματά, δηλαδή τον Α. Λοβέρδο, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Χ. Καστανίδη, σπεύδει προς το μέρους του Δ. Κωσταντοπουλου ο Σωτήρης Μάνεσης, στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά και υπευθυνος του τομέα κινητοποιήσεων της Χαριλάου Τρικούπη.

«Κάτσε κάτω ρε» ακούστηκε να φωνάζει στον εκλεγμένο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ο «συγκεντρωσιάρχης» της Φώφης Γεννηματά και με τα χέρια του προσπαθεί να τον διώξει απο το προεδρείο. Οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια και μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μανώλης Χριστοδουλάκης μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Γιώργο Τσούμα.

Τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωσταντόπουλο σηκώθηκε να τον «τραβήξει» πίσω γνωστός βουλευτής για να μην πέσει ξύλο.

Εν τω μεταξύ ο Γ. Κουτσούκος «ατάραχος» συνέχιζε να υπερασπίζεται τη διεξαγωγή μιας «αμφιλεγόμενης» ψηφοφορίας με αποτέλεσμα στο τέλος να ανοίξει και άλλο μικρόφωνο στο προεδρείο, αυτό του μέλους, Στέφανου Μιχαλάκου, ο οποίος τον διακόπτει και του λέει: «Διαφωνούμε κ. Κουτσούκο. Είστε πρόεδρος του Προεδρείου, αλλά όχι το προεδρείο».

Ο Γ. Κουτσούκος, εν μέσω αποδοκιμασιών εντάσεων και οχλαχωγίας κλείνει τις διαδικασίες, θεωρώντας πως έγινε δεκτή η εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ και την ίδια στιγμή ξαναπαίρνει τον λόγο ο Σ. Μιχαλάκος και προσπαθεί να αποκαταστήσει την τάξη της ψηφοφορίας, λέγοντας: «Παιδιά όσοι δεν συμφωνείτε να πάτε έξω να υπογράψετε ένα χαρτί».

Ολα τα προαναφέρθεντα ήταν η τελευταία πράξη ενός εσωτερικού δράματος με «εμφυλιοπολεμικό» τόνο, καθώς πριν πέσει η αυλαία της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, προηγήθηκε και μια ακόμη αντίστοιχη σκηνή με ένταση και διαξιφισμούς.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν και πάλι ένας στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος στην προσπάθεια του να «χτυπήσει» τον Ν. Ανδρουλάκη ούτε λίγο ούτε πολύ τον αποκάλεσε «τζαμπατζή», ισχυριζόμενος πως δεν δίνει υπέρ του κόμματος μέρος του μισθού του ως ευρωβουλευτής. «Χρωστάς 58.000 ευρώ» φέρεται να είπε στην παρέμβαση, ενώ τα σκάγια έπαιρναν με έμμεσο τρόπο και την Ε. Καιλή, επίσης ευρωβουλευτή του κόμματος, που στηρίζει τον Α. Λοβέρδο.

Η αναφορά αυτή του Βασίλη Κεγκέρογλου πυροδότησε αντιδράσεις με αποτέλεσμα να τον στολίσουν απο κάτω με διάφορα «μπινελίκια». «Ντροπή σου, ειναι πρόστυχο και ανήθικο αυτό που κάνεις» ακουγόταν μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ μέχρι και ο γενικός διευθυντής της Χαριλάου Τρικούπη Ν. Σαλαγιάννης μόλις τον άκουσε να κατηγορεί τους ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ πως δεν «είναι ταμειακά ενήμεροι και εντάξει» πετάχτηκε και του είπε: «Δεν είναι έτσι όπως τα λες».

Στο σημείο αυτό το κράξιμο εναντίον του Β. Κεγκέρογλου κορυφώθηκε, ενώ μια «πληρωμένη» απάντηση πήρε ο ίδιος απο τον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Λ. Αντωνόπουλο , ο οποίος είναι απο τον ίδιο νομό που εκλέγεται ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ. «Εσύ ως βουλευτής δεν έδινε ουτε ένα ευρώ στην οργάνωση μας» του είπε.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου)
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο στην ΑΜ-Θ: Δείτε τους χάρτες από που θα περάσει