Αισιόδοξος ότι όλα θα εξελιχθούν καλά τη φετινή τουριστική χρονιά, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης , από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

«100% σίγουρα, όλα θα πάνε καλά εφέτος», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για περαιτέρω διάδοση του κοροναϊού ελέω τουρισμού. Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρης επέκρινε όσους πιστεύουν ότι ο τουρισμός φταίει για την πανδημία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δυσφήμιση της χώρας τέτοιο επιχείρημα. Φέτος, το υπουργείο Τουρισμού χτίζει στην εμπειρία του παρελθόντος, πάντα στο σκέλος της υγειονομικής ασφάλειας και με συγκεκριμένα μέτρα απαντά στις νέες προκλήσεις, ανάφερε.

Μάλιστα, ο κ.Θεοχάρης εστίασε στον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας θα υποδεχτεί τους επισκέπτες της, από σήμερα Παρασκευή, όπου πλέον θα απαιτούνται τα εξής: Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση, πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR test έως και 72 ώρες πριν, πιστοποιητικό ανάρρωσης, ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06.

Στην παρέμβασή του στο φόρουμ, ο υπουργός Τουρισμού μετέφερε αισιόδοξα νέα από το μέτωπο των διεθνών αγορών αναφέροντας ότι σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στο «πορτοκαλί», η χώρα μας είναι η 3η χώρα σε κρατήσεις, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που έχουν οι Βρετανοί για διακοπές στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, πολύ ενθαρρυντικά είναι και τα νέα από τις ΗΠΑ, όπου η Ελλάδα είναι η 1η ευρωπαϊκή χώρα σε κρατήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την περίοδο είναι δύσκολες οι προβλέψεις για την εξέλιξη των τουριστικών ροών, ωστόσο ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου το φθινόπωρο. Αφού επανέλαβε ότι η φετινή χρονιά θα κριθεί στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι ήδη ο ΕΟΤ τρέχει εκτεταμένο πρόγραμμα διαφήμισης.

Προηγούμενο άρθροΣπουδές με μέλλον και νέο Λύκειο: Webinar επαγγελματικού προσανατολισμού από το Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα νέα μέτρα- Τι ισχύει από τις 14 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου 2021 για τις μετακινήσεις, το λιανεμπόριο και τα SMS