Με νέο κυβερνητικό σχήμα στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός– Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις

Πάντα η ΔΕΘ δίνει την ευκαιρία στην εκάστοτε κυβέρνηση για επανεκκίνηση. Φέτος όλα δείχνουν ότι θα έχουμε και ουσιαστικά νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία του στην Έκθεση το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Σεπτεμβρίου. Ο ανασχηματισμός εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα έχει προηγηθεί και το πιθανότερο είναι να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όλες τις ημέρες αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά φορτωμένο.

Τη Δευτέρα το πρωί επιστρέφει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε συνομιλία που είχε το MEGA με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος επέμενε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο μεθαύριο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι αυτή τη στιγμή «άδειο από υποχρεώσεις».

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 31 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για πολύ σημαντικά θέματα, όπως το νομοσχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση που αφορά την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία, και το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Μπλεντ της Σλοβενίας.

Εκεί την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει σε Διεθνή Σύνοδο για το μέλλον την Ευρώπης, ενώ την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Μασσαλία όπου την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα λάβει μέρος σε διεθνή διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Με μια πρώτη ματιά ίσως την Πέμπτη το πρωί φαίνεται να υπάρχει χρόνος για τον ανασχηματισμό, ο οποίος αυτή τη φορά αναμένεται να είναι σαρωτικός.

Πάντως η εικόνα που υπάρχει είναι πως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καταλήξει σε όλες τις αλλαγές που θέλει να κάνει.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η εβδομάδα πολιτικά φαίνεται πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Fake news στο ίντερνετ ωθούν μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Αγώνας για την ανοσία – Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες -Στη «μάχη» και οι ιδιώτες γιατροί