Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης, με τη συμμετοχή των παιδιάτρων να κρίνεται κρίσιμη για την ενημέρωση των γονέων

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας και των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει αύριο μόνο για ανοσοκατεσταλμένους.

Επίσης ανέφερε ότι σήμερα, Δευτέρα (13/9) έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 25.000 εμβολιασμοί και η ημέρα θα κλείσει με 30.000 εμβολιασμούς.

Πόσα παιδιά 12 έως 17 ετών έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασε τον αριθμό των εμβολιασμένων, έστω με την πρώτη δόση, παιδιών ηλικίας 12-17 ετών

Συγκεκριμένα, όπως είπε, στην ηλικιακή ομάδα 12-16 το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 13% και με τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί το ποσοστό αυξάνεται στο 14,5%. Πρόκειται για πάνω από 50.000 παιδιά την εν λόγω ηλικιακής ομάδας.

Την ίδια στιγμή, στην ηλικιακή ομάδα 15-17 το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 25% και με τα ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί το ποσοστό φτάνει στο 26,5%. Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε περισσότερα από 90.000 παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Έτσι, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πάνω από 140.000 ηλικίας 12-17 έχουν εμβολιαστεί.

Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες

Αναφορικά με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες το ποσοστό εμβολιασμού έχει ως εξής:

18-24: 48% με τα ραντεβού 49%

25-29: 57% με τα ραντεβού 58%

30-34: 58% με τα ραντεβού 59%

35-39: 58,5% με τα ραντεβού 59%

40-44: 65% με τα ραντεβού 66,3%

«Το εμβόλιο δεν αλλάζει το DNA των παιδιών»

Καλή σχολική χρονιά με συνεχή δια ζώσης διδασκαλία, ευχήθηκε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων αποτελεί καθημερινά θέμα συζήτησης, είπε και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των παιδιάτρων που θα λύσουν αρκετές απορίες των γονιών. Εν αναμονή της χορήγησης του εμβολίου από τους παιδιάτρους δεν θα πρέπει να χάνεται χρόνος είπε, τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται και όχι να αναβάλλονται.

«Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων ηλικίας 12-17 ετών αποτελεί θέμα συζήτησης. Πολλά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των γονέων, θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Θα δοθούν και κατάλληλες απαντήσεις σε λανθασμένες απόψεις, όπως ότι τα εμβόλια αναστέλλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή αλλάζουν το DNA τους. Οι αντιλήψεις αυτές θα εκλείψουν με την επικοινωνία γονέων και παιδιών με τους παιδιάτρους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι είναι αυξημένη είναι η κινητικότητα διεθνώς για τις μικρές ηλικίες 5-11 ετών, σημειώνοντας ότι «οι κλινικές μελέτες συνεχίζονται και το FDA, μετά την αίτηση που έγινε, μπορεί να δρομολογήσει την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης τους επόμενους μήνες».

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στον αγιασμό σχολείων της πόλης και της δημοτικής ενότητας Φιλίππων
Επόμενο άρθροΚατερίνα Πετράκη για πλαστά πιστοποιητικά: Είναι μια κατάσταση που μας προσβάλλει όλους