Η ακρίβεια και η πορεία της πανδημίας είναι τα δύο βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis , που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής.

Στην ίδια έρευνα οι πολίτες αξιολογούν συνολικά το έργο της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην αξιολόγηση των υπουργών τις δύο πρώτες θέσεις με τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους πολίτες καταλαμβάνουν οι Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, δύο υπουργοί που δεν σχετίζονται με τα δυο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Τομέας ευθύνης του Νίκου Δένδια είναι η εξωτερική πολιτική και αιχμή της οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που είναι και το σημαντικότερο ζήτημα που έχει να διαχειριστεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο κ. Πιερρακάκης σχετίζεται με την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας.

Μάλιστα η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί και τον μοναδικό τομέα όπου οι αξιολογήσεις των επιδόσεων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τους πολίτες δεν είναι αρνητική. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιολογείται θετικά από τους πολίτες με 67%.

Στην αξιολόγηση των υπουργώνπρώτος εμφανίζεται ο Νίκος Δένδιας με τις αυθόρμητες θετικές απαντήσεις να φτάνουν το 19%. Δεύτερος είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% θετικές αξιολογήσεις και ακολουθούν με ποσοστό κάτω του 10% οι Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά.

dimoskopisiypourgoi3-600x461

Σημειώνεται ότι στα ευρήματα δεν περιλαμβάνεται η αξιολόγηση και επίδραση της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της έρευνας.

Προηγούμενο άρθροΘράκη: Ανακαλύφθηκε Βυζαντινός πολεμιστής που δεν παραδόθηκε ποτέ – Γιατί είχε χρυσό σύρμα στο σαγόνι του
Επόμενο άρθροΆλλαξε θεαματικά η ανατολική είσοδος της Νέας Περάμου με παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του Χρ. Πριονίδη