Για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «κανένας πολίτης δεν είναι ανενημέρωτος» και σημείωσε πως «ο εμβολιασμός είναι θέμα πρωτίστως επιστημονικό και όχι πολιτικό».

«Πολύ μεταδοτική»

«Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό προστάζουν οι επιστήμονες, γιατί είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αναχαιτίσουμε τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαϊτάνης είπε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική, με αποτέλεσμα όσοι δεν εμβολιαστούν να έχουν πρόβλημα τους επόμενους μήνες». Παράλληλα, επεσήμανε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει αυξηθεί κατά 81%, ενώ έχει αυξηθεί και η διάδοση της νόσου στις ηλικίες μέχρι 17 ετών.

Τα νέα μέτρα

Για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι έχουν στόχο να προφυλάξουν την υγεία των συμπολιτών μας, ακόμα και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και να δείξουν ότι αν θέλει κανείς να επανέλθει στην κανονικότητα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο.

Προηγούμενο άρθροΗ ανακοίνωση των νέων μέτρων για ανεμβολίαστους από τον Βασίλη Κικίλια και την Αναστασία Κοτανίδου
Επόμενο άρθροΆνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ η νέα ενίσχυση των Νοσοκομείων Δράμας και Καβάλας από την Περιφέρεια ΑΜΘ