Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται για τρίτη ημέρα στα “χέρια” της Τουρκίας, περνώντας δραματικές στιγμές – Της Τουρκίας του Ερντογάν για την ακρίβει κι αυτό έχει την σημασία του, ειδικά με την ατελείωτη ένταση που σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά – “Κόλαση” για τους συγγενείς τους που δεν έχουν επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα – Πώς έμαθαν για την σύλληψή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο – Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το διπλωματικό και στρατιωτικό θρίλερ

Οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ζουν δραματικές στιγμές. Μακριά από την πατρίδα τους και όχι… όπου κι όπου. Αλλά στην Τουρκία. Την Τουρκία του Ερντογάν, για να ακριβολογούμε. Του ανθρώπου που έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι αδίστακτος και αποφασισμένος να παίξει… όποιο παιχνίδι θέλει, αρκεί να πετύχει τον σκοπό του.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το άνευ προηγουμένου κυνηγητό που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016. Οι συλλήψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, το ίδιο και οι φυλακίσεις. Συχνά, πολύ συχνά για να ακριβολογούμε, με ελάχιστες αποδείξεις.

Είναι εύκολο, λοιπόν, να φανταστεί κανείς πώς μπορεί αν αισθάνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την αμείωτη ένταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά. Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να μην παίρνουν… ούτε ένα ρεπό. Και τις «ομορφιές» στα Ίμια να δοκιμάζουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ζουν δύσκολες στιγμές, οι οικογένειές τους ζουν μια «κόλαση».

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία Σύριων και Ιρακινών προσφύγων στην πλατεία Ελευθερίας Καβάλας
Επόμενο άρθροΓια την Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ετοιμάζονται Επιμελητήριο Καβάλας, “Δημωφέλεια” και Δήμος