Στο… κόκκινο είναι η αγωνία της κυβέρνησης που κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup.
Σύμφωνα με το vima.gr ενδεχομένως, να γίνει και η κρίσιμη συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μισέλ Σαπέν, Μάριο Ντράγκι, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ και Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για το Eurogroup.
Ωστόσο, για αυτές τις συναντήσεις επικρατεί άγνοια στο Βερολίνο, που τονίζει πως δεν έχει υπόψη του προπαρασκευαστική συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Ντάισελμπλουμ με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας και Ελλάδας καθώς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ότι δεν έχουν γνώση κάποιας πρόθεσης για πρόσκληση προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπενθύμισαν ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 9 Μαΐου. Βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί τηλεφωνική επικοινωνία του γερμανού υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, πόσο μάλλον που είναι φυσικό ένας υπουργός να τηλεφωνεί χωρίς να ενημερώνει με ποιον συνομιλεί.
Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας του Eurogroup της Δευτέρας, το Βερολίνο δεν διαθέτει μέχρι τώρα νέα δεδομένα ή κάτι το νεώτερο που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup. Στα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, παραμένει το αγκάθι των προληπτικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, πηγή του υπουργείου ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Για τη Γερμανία σημασία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Προηγούμενο άρθροΠροετοιμασία για ΑΟΚ και Νέστο Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΕπιστρέφουν οι εκδρομείς-Ομαλά διεξάγεται έως αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο της χώρας