Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια που κάνουν για άνοδο και παραμονή αντίστοιχα, πήραν τα Χανιά και ο Αστέρας Βλαχιώτη κόντρα σε ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό Β’ για την Superleague 2. Σπουδαίο τρίποντο και για τον Ολυμπιακό Βόλου που έθεσε νοκ άουτ την Ξάνθη από την υπόθεση «άνοδος».

Μακριά από τις νίκες για τέταρτο σερί ματς έμεινε η ΑΕΚ Β’, που ηττήθηκε με 2-1 από τα Χανιά στην Κρήτη σε ένα ματς με δραματικό φινάλε. Η Ένωση πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Γιούση στο 48′, μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 58′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λάτσι.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή και ισοφάρισαν στο 80′ με τον Κολλά, ενώ ολοκλήρωσαν την ολική ανατροπή στο 90’+3′ με γκολ του Τριανταφυλλάκου στο 92′. Τα Χανιά ανέβηκαν έτσι στην 3η θέση του Νοτίου ομίλου της Superleague 2, με την ΑΕΚ Β’ να παραμένει 7η.

Νίκη «ανάσα» πήρε και ο Αστέρας Βλαχιώτη που αισιοδοξεί για την παραμονή, μετά τη δικαίωσή του στην έφεση που είχε καταθέσει, και την πίστωση των τριών βαθμών από το ματς με τη Ζάκυνθο. Ο Παναθηναϊκός Β’ προηγήθηκε μόλις στο 3′ με γκολ του Αλμπάνη, άγγιξε το 0-2 με τον Τουρκοχωρίτη δύο λεπτά αργότερα, αλλά μετά οι διακόπτες… κατέβηκαν.

Στο 40′ ο Νταμπίζας αποβλήθηκε αφήνοντας με 10 παίκτες το «τριφύλλι» και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 42′ με τον Βελιτζέλο. Στο δεύτερο μέρος έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα ο Αστέρας έφτασε στην ανατροπή στο 64′ με τον Μπούζα και ο Σιντορένκο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 90′ και ενώ ο Αστέρας είχε αντέξει την πίεση που δέχτηκε μέχρι τότε.

«Χρυσό» γκολ πέτυχε ο Βερνάρδος για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ξάνθη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 και δίνοντας σημαντικό τρίποντο στους Θεσσαλούς στη «μάχη» της παραμονής στο Βόρειο όμιλο. Αντίθετα νοκ άουτ τέθηκε η Ξάνθη από το κυνήγι της ανόδους αφού πλέον την χωρίζουν 12 βαθμοί από την κορυφή και έχει κι ένα ματς περισσότερο από τις ομάδες που προπορεύονται.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Το γεύμα με τον Ερντογάν και όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη
Επόμενο άρθροΚωνσταντινούπολη: Οι πρώτες φωτογραφίες από το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν