Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ενθουσιασμένος μετά την ιστορική νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open -με μεγάλη ανατροπή- επί του Ράφα Ναδάλ και δήλωσε αφενός είναι ένα μοναδικό συναίσθημα αυτό που νιώθει και αφετέρου πως δεν αφορά μόνο τον εαυτό του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα για την οποία πάλεψε.

Εμφανώς συγκινημένος και ευτυχής ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με «πουλί που πέταξε», ενώ τόνισε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως στέκεται ισάξια σε τόσο υψηλό επίπεδο.

«Έχω μείνει άφωνος, δεν βρίσκω λόγια… Το τένις μου μιλάει από μόνο του. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παλεύω σε τέτοιο επίπεδο, είναι μοναδικό συναίσθημα. Άφησα την ψυχή μου στο γήπεδο. Ξεκίνησα πολύ νευρικά. Δεν ξέρω τι ακολούθησε… Πέταξα σαν μικρό πουλί, όλα λειτουργούσαν υπέρ μου. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής αμέσως μετά το ματς.

Στη συνέχεια μιλώντας στο Eurosport, τόνισε πως η νίκη αυτή και ο αγώνας που δίνει για να πάει ψηλότερα είναι όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

«Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τι έγινε εκεί έξω. Ήμουν μέσα σε μια βαθιά τρύπα μετά το 2ο σετ. Πήρα το 3ο σετ και βρήκα την προσμονή που χρειαζόμουν, για όσα ακολούθησαν. Είμαι χαρούμενος που έδειξα συνέπεια και έμεινα ψύχραιμος. Αυτό με βοήθησε να πάρω την νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχα πολλά προβλήματα. Έδειξα ωριμότητα.

Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου. Είμαι περήφανος που πάλεψα σκληρά και δεν τα παράτησα. Νιώθω ένα απίστευτο συναίσθημα. Όλο αυτό δεν το κάνω μόνο για εμένα, αλλά και για τη χώρα μου.

Σε κάθε παιχνίδι που δίνω. Είναι για την αγάπη μου για το τένις», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε όσον αφορά το φινάλε της αναμέτρησης: «Βοηθάει η εμπειρία. Στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και αυτό με βοήθησε.

Κατάλαβα πως πρέπει να μείνω ψύχραιμος και ήρεμος. Αυτό ήταν το κλειδί. Φυσικά, μιλάμε για έναν παίκτη που δεν τα παρατάει ποτέ. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Το τελευταίο game ήταν το πιο δύσκολο. Είπα στον εαυτό μου πως “αυτό θα είναι το πιο δύσκολο game της ζωής σου”»

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔιαβούλευση του Κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Interreg NEXT Black Sea» με την συμμετοχή του Αλέξη Πολίτη
Επόμενο άρθροLockdown: Το σχέδιο για το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων – Η ημερομηνία ορόσημο