Μετά την Φενέρμπαχτσε πριν από δέκα χρόνια, ο ΠΑΟΚ έριξε στο καναβάτσο και την Μπεσίκτας στο πρώτο και ίσως πιο κρίσιμο ματς της φετινής σεζόν.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1 της τουρκικής ομάδας με δυο γκολ και μία ασίστ του Τζόλη, εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους του Europa League, και κρατάει ζωντανό το όνειρο του Champions League.

Αρκετές εκπλήξεις περιλάμβανε η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Αμπέλ Φερέιρα, σε σχηματισμό 3-4-2-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν αυτός που προτιμήθηκε κάτω από τα δοκάρια, οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα και Ίνγκασον ήταν η τριάδα των στόπερ, Γιαννούλης και Ροντρίγκο είχαν τις πλευρές, Ελ Καντουρί και Σβαμπ ήταν στα χαφ, ενώ στην επίθεση, Τζόλης και Πέλκας πλαισίωναν τον φουνταριστό Άκπομ. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι με 4-2-3-1 έχοντας τον Λαρίν στην κορυφή της επίθεσης και τους Ενκουντού, Μενσά και Μπόιντ να κινούνται γύρω του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένα στο γήπεδο και πίεσε από νωρίς τους φιλοξενούμενους για να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ. Μετά από δυο μικροευκαιρίες, αυτό τελικά ήρθε στο 7ο λεπτό. Ο Σβαμπ έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Γιαννούλης, αυτός έδωσε στον Τζόλη και ο τελευταίος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, η Μπεσίκτας ανέβασε περισσότερο τις γραμμές και τους παίκτες της, χωρίς πάντως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ζίβκοβιτς, πέρα από κάποια μακρινά σουτ. Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο και μάλιστα παίζοντας στην κόντρα επίθεση εξέθεσε τους Τούρκους. Έτσι, στο 24′ ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Πέλκας βρήκε τον Άκπομ, αυτός με υπερπροσπάθεια γύρισε στον Τζόλη, και ξανά ο Έλληνας φορ βρήκε δίχτυα κάνοντας το 2-0. Σε μία ακόμα αντεπίθεση, στο 30′, ο ΠΑΟΚ βρήκε τρίτο γκολ με τον Τζόλη να γίνεται αυτή τη φορά δημιουργός και ο Πέλκας ο εκτελεστής με πλασέ για το 3-0.

Χωρίς να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, και μάλλον αναπάντεχα, η Μπεσίκτας κατάφερε να μειώσει στο 36′. Μετά από μακρινή σέντρα από δεξιά, ο Λαρίν συνέλαβε κοιμώμενο το κέντρο άμυνας και με σουτ έκανε το 3-1. Οι συγκινήσεις στο ματς δε σταμάτησαν. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 40′, ο Άκπομ κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο ίδιος αλλά νικήθηκε από τον Ντεστάνογλου. Στο 42′, ο Μπόιντ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στην ίδια φάση τραυματιστηκε ο Ροντρίγκο και αντικαταστάθηκε από την Λημνιό.

Ανοιχτό παρέμεινε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος. Στο 49′, η Μπεσίκτας βρέθηκε κοντά στο 3-2 αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε “όχι” σε τετ α τετ του Λενς, την ώρα που η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε ασταθής. Ο Δικέφαλος συνέχισε να βγάζει καλές αντεπιθέσεις πάντως. Σε μία από αυτές, στο 59′, ο Λημνιός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντεστάνογλου, ενώ στην επαναφορά ο Τζόλης εστειλε την μπάλα άουτ.

Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε και στο 67′, όταν και πάλι ο Τούρκος τερματοφύλακας έβγαλε με υπερένταση δυνατό σουτ του Τζόλη. Η Μπεσίκτας από την πλευρά της ήταν επικίνδυνη και έφτανε συχνά στην αντίπαλη περιοχή αλλά τις έλειπαν οι καθαρές ευκαιρίες.

Στο 76′, ο Εσίτι μπήκε στη θέση του Πέλκα, με τον Φερέιρα να θέλει να ενισχύσει ανασταλτικά το κέντρο της ομάδας του, ενώ στο 84′ ο Ζαμπά μπήκε αντί του Τζόλη. Λίγο νωρίτερα, στο 83′, η Μπεσίκτας έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εξ επαφής σουτ του Ναγίρ.

Στο 90′, ο Γιαννούλης έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι φινάλε με το 3-1 να μένει το τελικό σκορ…

Γκολ: Τζόλης 7′ (σουτ), Τζόλης 24′ (σουτ), Πέλκας 30′ (σουτ) / Λαρίν 36′ (σουτ)

Χαμένο πέναλτι: Άκπομ 41′ (απέκρουσε ο Ντεστάνογλου)

Δοκάρι: –

Κίτρινες: Μιχαηλίδης 23′, Ίνγκασον 45′, Ελ Καντουρί 63′, Πέλκας 69′ / Ν’ Σακαλά 11′

Κόκκινη: –

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί, Σβαμπ , Ροντρίγκο (Λημνιός 44′), Γιαννούλης, Τζόλης (Ζαμπά 84′), Πέλκας (Εσίτι 75′), Άκπομ.

Μπεσίκτας: Ντεστάνογλου, Ν’ Σακαλά (Ναγίρ 82′), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χούτσινσον, Γιουσάλ, Μπόϊντ (Οζγιακούπ 46′), Μενσά (Τοκόζ 70′), Ν’ Κουντού, Λαρίν.

Διαιτητής: Ντοβερί (Ιταλία)

Βoηθοί: Πάσερι (Ιταλία), Κεκκόνι (Ιταλία)

Θεατές: –

Πηγή:www.inpaok.com

Προηγούμενο άρθροΚοντοζαμάνης: Το σύστημα υγείας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κοροναϊού
Επόμενο άρθροΦωτιά από κεραυνούς ξέσπασε στο Θεολόγο Θάσου