Τον 2ο Παπαχρηστίδειο αγώνα δρόμου διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου στις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μποσμπότη πρόκειται για έναν αγώνα προς τιμήν του ευεργέτη του Δήμου Παγγαίου Φρίξου  Παπαχρηστίδη.

Όπως τόνισε αρχικά «Φέτος στις 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής επετείου διοργανώνουμε το 2ο Παπαχρηστίδειο δρόμο. Είναι ένας αγώνας δρόμου εντός του αστικού ιστού της Ελευθερούπολης προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτη της πόλης, του Φρίξου  Παπαχρηστίδη.

Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης φέτος. Πέρσι ξεκινήσαμε δειλά δειλά αν και είχαμε τελικά μια καλή συμμετοχή ενώ και φέτος προχωράμε με στόχο να ξεπεράσουμε τις περσινές 300 συμμετοχές πολιτών».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι φέτος θα γίνουν και ορισμένες αλλαγές, μια και ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία του Αγίου Νικολάου μπροστά από το άγαλμα του Φρίξου  Παπαχρηστίδη και το Κενοτάφιο της οικογένειας, εμπρός από το Ιερό του Αγίου Νικολάου.

«Ο αγώνας θα διασχίσει τον αστικό ιστό της πόλης και ένα τμήμα του παλιού οικισμού οπότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αγώνα. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στα πλαίσια του τίτλου που έχει αποσπάσει ο Δήμος Παγγαίου ως αθλητική πόλη για το 2019 και ο στόχος είναι αθλητισμός για όλους.

Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος πρωταθλητής και να τρέξει σε 19-20 λεπτά όπως τρέχουν οι αθλητές. Ας το κάνει σε μια ώρα, σε δύο. Αρκεί η συμμετοχή. Ας έρθει όσο περισσότερος κόσμος μπορεί. Για παράδειγμα πέρσι είχαμε οικογένειες με τα καροτσάκια των παιδιών, είχαμε κόσμο και ζωή. Μακάρι και φέτος να βοηθήσει ο καιρός και να έχουμε μια κοσμοπολημμύρα στο κέντρο της πόλης που θα τρέξει στη μνήμη του Φρίξου Παπαχρηστίδη».

ΚΑΙ Ο Β. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Να αναφέρουμε ότι έχει προσκληθεί και ο Βασίλης Παπαχρηστίδης, ο γιός του Φρίξου. Εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε μια ψυχρότητα των σχέσεων του Βασίλη και τη ς οικογένειας Παπαχρηστίδη με το Δήμο Παγγαίου. Πάνω από 25 χρόνια υπήρχε η ψυχρότητα, οπότε στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης  κατάφερε να φέρει μια ισορροπία στις σχέσεις με την οικογένεια. Στις 4 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε εγώ, ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Παπαχρηστίδης στις Βρυξέλλες, ημέρα που ανακοινώθηκε και ο Δήμος μας ως ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού και μιλήσαμε οπότε αποκαταστήσαμε τις σχέσεις μας. Μάλιστα ο ίδιος βοήθησε στη διάκριση του Δήμου Παγγαίου.

Επίσης ένας άλλος σημαντικός προσκεκλημένος είναι ο Δήμαρχος της Γαλλικής πόλης του Αντονί, πόλη αδελφοποιημένη με το Δήμο Παγγαίου ο οποίος και θα παραμείνει 4 μέρες στον τόπο μας. Θα έχουμε 21-25 Μαρτίου το Δήμαρχο του Αντονί με πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες. Θα μετέχουν και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και στις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ θα πάμε και στις κατασκηνώσεις Νέας Περάμου μια και φέτος αποφάσισε ο Δήμαρχος Παγγαίου να φιλοξενηθούν 40 νέοι του Δήμου Αντονί. Αν περάσουν καλά οι ίδιοι θα γίνουν πρεσβευτές της ομορφιάς μας και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια εφόσον καθιερωθεί αυτή η φιλοξενία να μαθευτεί η περιοχή μας στην γαλλική περιοχή οπότε να αυξηθεί το από εκεί τουριστικό ρεύμα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας από συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Επόμενο άρθροΝίκη και μόνο νίκη θέλει η Ένωση καλαθοσφαίρισης κόντρα στον Ερμή Αγιάς