Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, για μία ακόμα φορά, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υγεία του ποδοσφαιριστή και πιο συγκεκριμένα στον ποδοσφαιριστή την ώρα που αυτός αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο, τη στιγμή εκείνη που θα συμβεί ένας τραυματισμός του, μία απώλεια των αισθήσεων ή ακόμα και ένα πρόβλημα που θα θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Στα περιστατικά αυτά, όλες οι ενέργειες που αποβλέπουν στην άμεση περίθαλψη και βοήθεια του αγωνιζόμενου ποδοσφαιριστή λέγονται Πρώτες Βοήθειες. Τις Πρώτες Βοήθειες πρέπει να είναι σε θέση να τις προσφέρει όχι μόνον ο ιατρός, ο νοσηλευτής ή ο διασώστης, αλλά και κάθε άλλο άτομο, μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης που οφείλει να έχει. Δεδομένου ότι η έντονη σωματική δραστηριότητα ενός ποδοσφαιριστή συνοδεύεται από αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού, θα πρέπει ο υπεύθυνος γυμναστής, ο προπονητής, ο παράγοντας ή ακόμα και ο διαιτητής να μπορεί να προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες. Η κατάλληλη εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες είναι απαραίτητη, όχι μόνο γιατί ενδεχόμενες λανθασμένες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω βλάβες του ποδοσφαιριστή, αλλά και γιατί αυτές οι ενέργειες πρέπει να προσφέρονται το ταχύτερο δυνατόν και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έχει προγραμματίσει μία σειρά ημερίδων, στις οποίες οι γιατροί Αλέξανδρος Μαντούκ και Ευστάθιος Συμεωνίδης, σε συνεργασία με εκπροσώπους του ΕΚΑΒ, θα αναπτύξουν το θέμα «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα». Οι ημερίδες αυτές έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Χρυσούπολης.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Παράλληλα, η ΕΠΣ Καβάλας τις ίδιες ημέρες θα κόψει και την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τα σωματεία του Δήμου Καβάλας και Νέστου. Καλούνται όλοι οι παράγοντες, προπονητές, γυμναστές, διαιτητές και ποδοσφαιριστές των περιοχών αυτών, και όχι μόνο, να παραστούν στην ημερίδα, διότι με τις γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών η συμβολή σας μπορεί να φανεί από πολύτιμη έως και σωτήρια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Θέμα ημερίδας: «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα»

Ομιλητής: Ιατρός Ευστάθιος Συμεωνίδης

Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Καβάλας.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:00 μ.μ.
Αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Κάστρο»

Θέμα ημερίδας: «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο Διαδίκτυο»

Ομιλήτρια:  Παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου

Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Θάσου.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.
Αίθουσα αμφιθεάτρου Δήμου Χρυσούπολης

Θέμα ημερίδας: «Πρώτες Βοήθειες στα γήπεδα»

Ομιλητής: Ιατρός Αλέξανδρος Μαντούκ.

Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Νέστου.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00 μ.μ.
Αίθουσα αμφιθεάτρου Δήμου Παγγαίου

Θέμα ημερίδας: «Η σπουδαιότητα έκδοσης ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή»

Ομιλητής: Καρδιολόγος Ηλίας Στιμπίρης

Παράλληλα θα γίνει και η κοπή πίτας για τα σωματεία του Δήμου Παγγαίου.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:30 μ.μ.
Αίθουσα αμφιθεάτρου Νομαρχίας Καβάλας

Θέμα ημερίδας: «Αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο»

Ομιλητές: Παιδοψυχολόγος Ασημίνα Αγγελίδου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας (ειδικοί επί του θέματος).

Οι ημερίδες είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στον γραμματέα της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Χρόνη Γαϊτατζή.

Προηγούμενο άρθροΜε νέο συλλαλητήριο η ψηφοφορία για τις Πρέσπες
Επόμενο άρθροΚολπική μαρμαρυγή: Προσοχή σε αυτά τα «αθώα» συμπτώματα