Οι “ερυθρόλευκοι” κατετάγησαν έβδομοι, απέφυγαν την τελευταία θέση του τουρνουά και… υπόσχονται να επιστρέψουν στη σερβική πρωτεύουσα του χρόνου, σαφώς πιο ισχυροί, με στόχο να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 2-4, 4-4, 2-2

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός βρήκε στο ξεκίνημα επιθετικές λύσεις χάρη στα περιφερειακά σουτ των Γενηδουνιά και Αργυρόπουλου και, με ένα γκολ του Κάκαρη από τα 2μ., προηγήθηκε 5-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια, όμως, επανεμφανίστηκε η άνευρη εικόνα και τα λάθη των προηγούμενων ημερών και οι Γάλλοι, αξιοποιώντας τις αποβολές που κέρδισαν, μείωσαν σε 6-5 και έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Γαλανόπουλο να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μαριόν-Βερνού στην κόντρα.

Η Μσρσέιγ τελικά ισοφάρισε (7-7) με τον Βουκίσεβιτς στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, αλλά ο Μαξ Ιρβινγκ, με ένα προσωπικό τέρμα και μία ασίστ στον Γενηδουνιά (για το πρώτο “ερυθρόλευκο” γκολ σε παίκτη παραπάνω) οδήγησε τους πρωταθλητές Ελλάδας να ξαναπάρουν το “πάνω χέρι”. Λίγο αργότερα, όμως, ο Αμερικανός αποβλήθηκε με αντικατάσταση και οι Γάλλοι ισοφάρισαν εκ νέου (10-10), ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν χάσει και τον Αργυρόπουλο, που δέχθηκε ένα χτύπημα κάτω από το μάτι και αποχώρησε. Με δύο γκολ του Χρυσοσπάθη ο Ολυμπιακός ξαναπήρε προβάδισμα 12-10, η Μαρσέιγ “απάντησε” με πέναλτι του Πρλαϊνοβιτς και γκολ του Κοβάσεβιτς σε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω, αλλά ο Ντάουμπε στο 1΄48΄΄ πριν από τη λήξη πέτυχε το νικητήριο γκολ και ο Γαλανόπουλος κράτησε το τελικό αποτέλεσμα, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Βουκίσεβιτς στα 39 δευτερόλεπτα.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 1-1 Τσούτσκοβιτς (π.π.), 2-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 3-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 3-2 Καμαρασά (φουνταριστός), 4-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 5-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 5-3 Βανπεπερστραέτ (π.π.), 5-4 Κρουσιγιά (π.π.), 6-4 Χρυσοσπάθης (περιφέρεια), 6-5 Μαριόν-Βερνού (π.π.), 7-5 Καπότσης (περιφέρεια), 7-6 Κοβάσεβιτς (περιφέρεια), 7-7 Βουκίσεβιτς (φουνταριστός), 8-7 Ιρβινγκ (μπάσιμο), 9-7 Γενηδουνιάς (π.π.), 9-8 Κρουσιγιά (π.π.), 10-8 Κάκαρης (π.π.), 10-9 Σπάιτς (φουνταριστός), 10-10 Πρλαϊνοβιτς (περιφέρεια), 11-10 Χρυσοσπάθης (περιφέρεια), 12-10 Χρυσοσπάθης (π.π.), 12-11 Πρλαϊνοβιτς (πέναλτι), 12-12 Κοβάσεβιτς (π.π.), 13-12 Ντάουμπε (π.π.).

Ο Ολυμπιακός είχε 4/11 με παίκτη παραπάνω, 7 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Η Μαρσέιγ είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Ιρβινγκ, 4΄45΄΄ πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (7΄14΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), ο Σκουμπάκης (3΄10΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού), ο Μαριόν-Βερνού (5΄24΄΄ πριν από τη λήξη του ματς) και ο Τσούτσκοβιτς (4΄30΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης).

Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Ιβανόφσκι (Μαυροβούνιο)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Σύρμας, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 3, Ιρβινγκ 1, Γαλανόπουλος

ΜΑΡΣΕΙΓ (Μίλος Στσεπάνοβιτς): Λάζοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Βανπεπερστραέτ 1, Σπάιτς 1, Πρλαϊνοβιτς 2, Βερνού, Κρουσιγιά 2, Ολιβόν, Μαριόν-Βερνού 1, Κοβάσεβιτς 2, Βουκίσεβιτς 1, Καμαρασά 1, Χοβχανισιάν

Προηγούμενο άρθροΤα τέσσερα ζώδια που έχουν «αλλεργία» στον γάμο
Επόμενο άρθρο4 από τους 5 νομούς της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στις 19 περιοχές της Ελλάδας που “έχουν μείνει πίσω” στον εμβολιασμό