Ο ΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 22ης αγωνιστικής αφού σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου κερδίζοντας εκτός έδρας τον αξιόμαχο Αετό Οφρυνίου με 1-2 ενώ παράλληλα στο γήπεδο της Χρυσούπολης, ένας πρώην παίκτης του ΑΟΚ επί εποχής Ψωμιάδη ο τερματοφύλακας Στέφανος Γουναρίδης στην τελευταία φάση του αγώνα σκόραρε για λογαριασμό του Παραλιμνίου και γκρέμισε μετά από 14 αγωνιστικές τον Νέστο από την πρώτη θέση.

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη έκανε το αυτονόητο στο Οφρύνιο κερδίζοντας τον Αετό με 1-2 και πλέον κρατά σφιχτά την τύχη στα χέρια του. Το πρώτο ημίχρονο στο Οφρύνιο ήταν μοιρασμένο με λίγες φάσεις μπροστά στην εστία και των δύο ομάδων. Η μόνο αξιόλογη φάση ήταν το πλασέ του Τσούτση από καλή θέση μετά από σέντρα του Ζέρη που πέρασε άουτ. Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ο ΑΟΚ ευτύχησε στην πρώτη καλή στιγμή σε φάση διαρκείας να σκοράρει με ένα φοβερό σουτ του Παπαδόπουλου στο 51΄ λεπτό. Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι έπειτα από σέντρα του Λυμπεράκη αλλά η κεφαλιά του Μαρκόπουλου από καλή θέση να φεύγει άουτ. Ο Αετός πήρε μέτρα και κατάφερε να ισοφαρίσει με πολύ όμορφο γκολ του Μουδούρογλου με απευθείας πλασέ που κρέμασε τον Δήμιζα. Η αντίδραση του ΑΟΚ ήταν άμεση αφού ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με τον Γιαντσίνοβιτς με πλασέ σε άδεια εστία έπειτα από πάσα του Μαρκόπουλου. Ο ΑΟΚ είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο 73` λεπτό όταν το φάουλ του Παπαδόπουλου πέρασε λίγο άουτ και στο 78` λεπτό ο Βαλαβανόπουλος με σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΤΟΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης (58’ Μήττας), Κάμπατζης, Κωνσταντινίδης (55’ Πότσι), Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Δαγκούλης (66’ Σαλπιγγίδης), Γεράκης, Δουμάνης, Μουδούρογλου (80’ Δουζδαμπάνης).

Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Τσούτσης (72’ Βαλαβανόπουλος), Γιαντσίνοβιτς (85’ Τουμανίδης), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (80’ Γεμιστός), Μαρκόπουλος (89’ Θωμαϊδης).

Προηγούμενο άρθροΟριστική διακοπή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός μετά την εισβολή οπαδών στο γήπεδο: (0-1 στο Β’ ημίχρονο)
Επόμενο άρθροΔεκαπέντε λόγοι για να τρώμε θαλασσινά – Ποια είδη κάνουν καλό στην υγεία μας