Η Λέσχη Ορειβασίας Καβάλας διοργάνωσε την Κυριακή αγώνα δρόμου στο Περιαστικό Δάσος Καβάλας. Σύμφωνα με το μέλος του ΣΧΟΚ κ. κ. Γιάννη Πρασίνη  ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας που προβάλλει την Καβάλα πανελλαδικά καθώς συμμετείχαν 400 αθλητές από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Πρασίνης δήλωσε ότι «είναι ένας αγώνας που αντανακλά στην πόλη την οποία θέλουμε να αναδείξουμε. Όλη η προσπάθεια εκεί καταλήγει, να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της πόλης και νομίζω το καταφέρνουμε. Οι συμμετοχές ήταν 400 και οι 30 δεν ήρθαν τελευταία στιγμή, οπότε έτρεξαν 370 άτομα. Είχαμε μία δυσκολία επειδή ήταν μονοπάτια. Βέβαια υπάρχει το κέφι, είναι σαν γιορτή και νομίζω ο κόσμος δείχνει και λίγο την υπομονή, ακούει τις οδηγίες μας και τελικά ήταν όλα καλά. Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και είχε μία θέα φοβερή από ψηλά και νομίζω το ευχαριστήθηκαν όλοι. Συνήθως, επειδή έχουμε αποκτήσει και μια εμπειρία, ό,τι χρειάζεται κάποιος υπάρχει. Στο τέλος είχαμε βοήθεια από χορηγούς, ο δήμος Καβάλας βοήθησε κι εκείνος όπως κάθε χρονιά και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη. Κάποιος που έρχεται πρώτη φορά δεν μπορεί να το φανταστεί. Ακούει 13 χιλιόμετρα που ειδικά στους μυημένους δεν φαντάζουν πολλά, αλλά όταν μπαίνεις μέσα και ξεκινάς να το περπατάς και να το τρέχεις, βλέπεις ότι θυμίζει βουνό. Παρ’ όλο που είναι περιαστικό δάσος, τα δέντρα σε δυσκολεύουν να κινηθείς, έχει βράχια, κατηφόρες. Θέλει προσοχή και απαιτεί ιδιαίτερες δυνάμεις. Παρ’ όλο που τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά, είναι ένα δύσκολο πεδίο.

Για του χρόνου, εκτός απροόπτου, σκεφτόμαστε να βάλουμε ένα δεύτερο αγώνα, περίπου στα 25χλμ. Πιθανόν κι έναν μικρότερο στα 5χλμ. Βέβαια, με καλύτερη οργάνωση και θα το προσέξουμε περισσότερο, γιατί τα άτομα θα είναι πολύ περισσότερα και θέλει μια διαχείριση. Τα μονοπάτια είναι συγκεκριμένα, δεν είναι όπως ένας αγώνας μέσα στην πόλη που υπάρχουν οι δρόμοι και μέρος να κινηθεί ο κόσμος. Στο βουνό υπάρχει μια στενότητα».

Προηγούμενο άρθροΠρόβλημα στο εργοστάσιο Λιπασμάτων θα δημιουργήσει η επιθυμία της ΔΕΠΑ να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής της
Επόμενο άρθροΗλεκτρονική αναβάθμιση στο Νοσοκομείο Καβάλας